Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπισκότα σαμπλέ μαρμελάδας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 27/08/09
Ευρετήριο άρθρου
Μπισκότα σαμπλέ μαρμελάδας
Σελίδα 2
p8270002_400

Μπισκοτάκια που αρέσουν πολύ στα παιδιά.

Υλικά
  • 4 κ.σ Φυτινη(αυτη που εχει μεσα το φρέσκο βούτυρο)
  • 1μιση κ.σ ζαχαρη αχνη
  • 1μιση κ.σ ανθόνερο(αν δε σας αρεσει βαλτε κονιακ)
  • 1/2 κ.γ μπεικιν
  • 1/8 κ.γ αλατι
  •  500 γρ αλευρι ισως και παραπανω για να εχουμε μια σφικτή ζύμη
  • Μαρμελαδα της αρεσκειας μας
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε ολα τα υλικα στο μιξερ και προσθετουμε το αλευρι ωστε να εχουμε μια σφικτη ζύμη.
  • Απλωνουμε τη ζυμη μας (καλυτερα πανω σε λαδοκολλα)και κοβουμε μπισκοτακια με ενα κουπ πατ ή με ενα ποτηρι στο μεγεθος που θέλουμε.
  • Στα μισα κανουμε μια τρύπα στη μεση(εγω την εκανα με ενα πλαστικο εργαλειο που καθαριζουμε κολοκυθια αλλα γινεται και με δακτυληθρα) και τα βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα.
  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στον αερα μεχρι να ροδισουν.
  • Μολις κρυωσουν γεμίζουμε με μαρμελαδα της αρεσκειας μας και κολλαμε τα μισα απο πανω.
  • Πασπαλιζουμε με αχνη ζάχαρη.

Σημείωση:Η ζυμη ειναι τριφτη σαν του κουραμπιε και οχι πολυ γλυκια μιας και τα πασπαλιζουμε με αχνη(εγω εβαλα λιγη λιγοτερη απο πανω γιατι τα τρωει και ο μικρος μου και αφησα και τα μισα χωρις).

Καλή επιτυχία !!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 21263
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 27-08-2009 16:31
 
Tέλειοοοοοοοο!!!!!!!!!! 
Αχ βρε Μαργαρίτα χθες μου τα έψαλλε ο γιατρός να μην τρώω γλυκά και σήμερα θα τον αγνοήσω και θα φτιάξω αυτές τις υπέροχες νοστιμιές :upset
 
mariazouganeli
2. 27-08-2009 21:40
 
Όχι... όχι... θα αντισταθώ! Δεν φτάνει που γύρισα με 2 κιλά στις «τσέπες» θα φτιάξω και τα μπισκότα? Παρόλο που έχω φέρει μαρμελάδα δαμάσκηνο θα συγκρατηθώ μέχρι την επόμενη εβδομάδα...
 
Mary
3. 27-08-2009 22:40
 
Α Μαργαριτούλα τα μπισκοτάκι που ζητούσα παλιά και μου είχες πει θα βάλεις συνταγή. Πολύ πολύ όνορφα και καταστροφικά :) (καλά τα λέει η Μαίρη) ;)  
Για πες τώρα τη ζύμη την ανοίγεις σαν χοντρό φύλλο περίπου; (γιατί είμαι και άσχετη). 
Και κάτι άλλο. Με την ίδια ζύμη ,πορούμε να φτιάξουμε και τα άλλα μπισκοτάκι , αυτά που τα κολάμε με μαρμελάδα και μετά τα βουτάμε σε τρούφα ή ινδοκάρυδο; 
Για πες, για πες :p
 
Faye
4. 27-08-2009 23:00
 
Φαιη εχεις δικιο δεν διευκρινησα την υφη της ζυμης ειναιτριφτη σαν του κουραμπιε και την ανοιγουμε σε χοντρο φυλλο ή την απλωνουμε με το χερι μας. 
Τα αλλα που λες ,τα λεγομενα πτι φουρ ειναι αλλη ζυμη και νομιζω εχουμε συνταγη στο σαιτ αλλα και ετσι μπορεις να δοκιμασεις και αυτα.
 
margarita79
5. 28-08-2009 08:08
 
Μας βλέπω με το Χρήστο να πλάθουμε κουλουράκια με τα δυο χεράκια το ΣΚ :grin
 
vago
6. 28-08-2009 10:54
 
Μαργαρίτα χρησιμοποιείς αλεύρι για ολες τις χρησεις :?
 
Kitty
7. 28-08-2009 11:03
 
ναι για ολες τις χρησεις ειναι το αλευρι. 
Δε θελουμε να μας φουσκωσουν πολυ.
 
margarita79
8. 28-08-2009 11:52
 
Μη σου πω ότι τα γεύομαι κιόλας. Από τα πιό αγαπημένα μου κουλουράκια. Μαργαρίτα μπράβο !!
 
sgr
9. 28-08-2009 16:53
 
Σήμερα κιόλας 8α τα φτιάξω! με ανθόνερο! 
Μπράβο - Σ ευχαριστούμε πολύ Μαργαρίτα
 
KATE
10. 20-09-2009 22:12
 
Λοιπόν κάτι δεν έκανα καλά σ΄αυτά τα μπισκοτάκια Μαργαριτούλα. Κατ΄αρχήν, έβαλα ακριβώς τις δόσεις των υλικών και για να γίνει κανονικό ζυμάρι, χρειαζόταν ή περισσότερο βούτυρο ή κάτι υγρό. Εγώ έβαλα βούτυρο και λίγο γάλα. Το αποτέλεσμα μπισκότα σκληρά :cry Βρε μήμπως έχεις ξεχάσει να γράψεις κάποιο υλικό ?
 
ekaterini
11. 20-09-2009 22:28
 
βρε κατια μου δε ξερω πραγματικα τι εφταιξε..μηπως εβαλες με μιας το αλευρι και ηθελε λιγοτερο γιατι ξερεις καμμια φορα κουταλια απο κουταλια στα υπολοιπα υλικα διαφερει... 
Η ζυμη (για αυτο το εχω τονισει κιολας) πρεπει να ειναι σφικτη και σε υφη σαν του κουραμπιε..δεν ειναι δηλαδη ζυμαρι.. 
Δε ξερω τι αλλο μπορει να εγινε!Εχω φωτο απο την εκτελεση που δεν ειχα προλαβει να ανεβασω θα τις συμπληρωσω με την πρωτη ευκαιρια.
 
margarita79
12. 20-09-2009 22:35
 
Σ΄ευχαριστώ Μαργαρίτα. Όντως έριξα μεμιάς το αλεύρι. Αλλά να σε ρωτήσω. Το βούτυρο στην δόση που δίνεις είναι 4 κουταλιές της σούπας έτσι?
 
ekaterini
13. 10-02-2011 15:16
 
επειδή δεν τα πάω καλά με τις κουταλιές (πόσο πρέπει νάναι γεμάτες) είναι εύκολο να μου πεις πόσα γραμμάρια βούτυρο; :sigh :(
 
pelekrina
14. 10-02-2011 15:43
 
Δυστηχως δεν εχω σε γραμμαρια αυτη τη συνταγη...ναι οι κουταλιες πρεπει να ειναι γεματες.Απο εκει και περα προσεχεις τη ζυμη να ειναι σχετικα σφικτη και περιπου σαν του κουραμπιε.
 
margarita79
15. 10-02-2011 16:14
 
σε ευχαριστώ :grin
 
pelekrina


Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 02/04/11 )