Μελιτζάνες με παρμεζάνα γκρατινέ |
|
Έχει υποβληθεί από mariaZ
|
Παρασκευή, 28/08/09 |
Είναι ένα φανταστικό μεζεδάκι που συνοδεύεται με μπύρα παγωμένη
Υλικά - 4-5 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες κατά μήκος σε φέτες πάχους 1 εκ.
- 4 ώριμες ντομάτες σε λεπτές φέτες
- 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα (αν το θέλετε πιο πικάντικο βάλτε καυτερή)
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι κατά βούληση
|
|
Εκτέλεση (εν ψυχρώ) - Βάζουμε τις φέτες τις μελιτζάνας στο σουρωτήρι αλατισμένες για 30' να ξεπικρίσουν
- Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες, τις στεγνώνουμε με απορ/κο χαρτί και τις στρώνουμε σε ταψί φούρνου με λαδόκολλα αλλείφοντας την κάθε φέτα με ελαιόλαδο και απο τις 2 πλευρές. Ψήνουμε στο γριλ 3-4' κάθε πλευρά.
- Στρώνουμε τις φέτες σε ένα λαδωμένο, πυρίμαχο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με τη μισή δόση απο την παρμεζάνα, τη ρίγανη την πάπρικα το αλάτι το πιπέρι και το δυόσμο
- Σκεπάζουμε με τις ντομάτες στις οποίες ρίχνουμε λίγη ζάχαρη για να μην ξινίζουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά όπως και στην πρώτη στρώση
|
| - Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο
- Σε ένα βαθύ μπωλ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτ, το σκόρδο, 4 κουταλιές λάδι την υπόλοιπη παρμεζάνα και αλατοπίπερο
- Ψήνουμε το φαγητό στον αέρα 30'
ΤΙΡ: - Αν θέλετε για να γίνει λίγο πιο light το φαγητό βράζετε τις μελιτζάνες αντί να τις βάλετε στο γκριλ και χρησιμοποιείτε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- Επίσης αν θέλετε προσθέτετε πατάτες ή τηγανισμένες ή βρασμένες και αυτές
| |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 7667 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 27/04/10 )
|