Υλικά - 750 γρ. τηγανιά
- 4 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε παχιές ροδέλες και αλατισμένες απο πριν να ξεπικρίσουν (αφήνουμε σε σουρωτήρι με αλάτι περίπου 60')
- 2 πιπεριές (επιλογής μας)
- 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 ποτηράκι κρασιού κρασί λευκό
- 3/4 κούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 500 γρ. χυμό ντομάτας
- 1 κουταλιά κετσαπ
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι-πιπέρι (κατά βούληση)
- λίγη κανέλα
- λίγο ξερό βασιλικό
- 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
|
|
Εκτέλεση - Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι σε δυνατή φωτιά. Κατόπιν βάζουμε την τηγανιά και την τσιγαρίζουμε μέχρι να σκουρήνει. Ρίχνουμε και τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και τις αφήνουμε λίγο μαζί με το κρεας να μελώσουν.
- Σβήνουμε με το κρασάκι και περιμένουμε να πάρει μια βράση να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Κατόπιν ρίχνουμε τις πατάτες τα μπαχαρικά το χυμό ντομάτας την κέτσαπ λίγο νεράκι και την κρέμα γάλακτος
- Αφήνουμε σκεπασμένο σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Προς το τέλος ανεβάζουμε λίγο την ένταση και ξεσκεπάζουμε μέχρι το φαγητό μας να μείνει με τα ζουμιά που θέλουμε
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 9265 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |