Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινή τηγανιά Νο.05 (με μελιτζάνες και πιπεριές)
Χοιρινή τηγανιά Νο.05 (με μελιτζάνες και πιπεριές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από mariaZ   
Παρασκευή, 28/08/09
Υλικά
  •  750 γρ. τηγανιά
  • 4 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε παχιές ροδέλες και αλατισμένες απο πριν να ξεπικρίσουν (αφήνουμε σε σουρωτήρι με αλάτι περίπου 60')
  • 2 πιπεριές (επιλογής μας)
  • 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 ποτηράκι κρασιού κρασί λευκό
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά κετσαπ
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι (κατά βούληση)
  • λίγη κανέλα
  • λίγο ξερό βασιλικό
  • 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
_____400_01
Εκτέλεση
  •  Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι σε δυνατή φωτιά. Κατόπιν βάζουμε την τηγανιά και την τσιγαρίζουμε μέχρι να σκουρήνει. Ρίχνουμε και τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και τις αφήνουμε λίγο μαζί με το κρεας να μελώσουν. 
  • Σβήνουμε με το κρασάκι και περιμένουμε να πάρει μια βράση να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Κατόπιν ρίχνουμε τις πατάτες τα μπαχαρικά το χυμό ντομάτας την κέτσαπ λίγο νεράκι και την κρέμα γάλακτος 
  • Αφήνουμε σκεπασμένο σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 
  • Προς το τέλος ανεβάζουμε λίγο την ένταση και ξεσκεπάζουμε μέχρι το φαγητό μας να μείνει με τα ζουμιά που θέλουμε 

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 9265
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 30-08-2009 12:36
 
Μαράκι τέλεια συνταγούλα, θα εκτελεσθεί άμεσα και θα σου πω εντυπώσεις ;)  
 
Καλέ τι καταπληκτικό πιατάκι είναι αυτό; :eek
 
Faye
2. 30-08-2009 13:20
 
Αυτός είναι μεζές! Παίρνεις και μια φρατζόλα ψωμί χωριάτικο (αν είναι και ψημένο με λαδορίγανη ακόμα καλύτερα) και αρχίζεις τα μακροβούτια!!!
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/10/10 )