Δροσέρο,ελαφρύ,εντυπωσιακό και πολυ γρήγορο γλυκάκι!
Υλικά
- 250ml κρεμα γαλακτος(εγω εβαλα λαιτ αλλά μπορειτε και φυτικη)
- 500ml φρεσκο γαλα(εβαλα λαιτ πρασινο)
- 1/2-3/4 φλιτζανι ζαχαρη
- 2 γιαουρτακια 2% λιπαρα
- 10 φύλλα ζελατίνη γιωτης ή 17 gr
- 1 ξυλάκι κανελλας
- 2 βανιλιες
- Σιροπι ή γλυκό του κουταλιου για το γαρνίρισμα
- Προαιρετικα κουβερτουρα λιωμενη για σοκολατενμια πανακοτα.
Εκτέλεση -
Μουλιαζουμε τα φυλλα ζελατινης σε παγωμενο νερο για 5 λεπτα. - Σε μια κατσαρολα βαζουμε την κρεμα γαλακτος και το γαλα να παρει μια βράση.
- Ριχνουμε μεσα τη ζάχαρη,τη βανιλια και την κανέλλα και ανακατευουμε καλα με το συρμα.
- Στιβουμε τις ζελατινες κα τις ριχνουμε μεσα ανακατευοντας πάντα με το συρμα.
- Κατεβαζουμε απο τη φωτια,Αφαιρουμε το ξυλακι κανελλας και ριχνουμε μεσα τα γιαουρτακια.
- Ανακατευουμε να ενσωματωθουν και αδειαζουμε σε φορμακια ή φορμα σιλικονης.
- Αφηνουμε στο ψυγειο για τουλαχιστον 4 ωρες να παγωσουν,ξεφορμαρουμε και σερβιρουμε με σιροπι ή γλυκο του κουταλιου της αρεσκειας μας.
Σημειωση:Βγαινει 1 μακροστενη φορμα του κεικ και 2-3 φορμακια.Μπορειτε να βαλετε στο μειγμα και κουβερτουρα λιωμενη για να εχετε σοκολατενια πανακοτα.Για να ξεφορμαρετε πιο ευκολα μπορειτε να εχετε στρωσει τη φορμα με μεβρανη Καλή επιτυχία!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 9927 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |