Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαρίσιο σνίτσελ σε αλουμινόχαρτο
Μοσχαρίσιο σνίτσελ σε αλουμινόχαρτο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 01/09/09
___400_06
Φωτογραφία απο το μέλος: mariaZ
Υλικά :
  • 2 μοσχαρίσια σνίτσελ
  • 2 πατάτες (κομμένες σε μικρά κυβάκια)
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • 3 ντομάτες (1 κομμένη σε μικρά κυβάκια και 2 σε φέτες)
  • Λίγο ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Ρίγανη, πιπέρι, αλάτι
  • 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε τα κυβάκια ντομάτας και πατάτας, τα πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τα ραντίζουμε με λίγο βαλσάμικο και ελαιόλαδο.
  • Πασπαλίζουμε τα σνίτσελ με αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και σκόρδο.
  • Τοποθετούμε κάθε σνίτσελ πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και στρώνουμε γύρω-γύρω τα κυβάκια ντομάτας και πατάτας.
  • Ότι ζουμάκι έχει περισσέψει από τα κυβάκια το μοιράζετε και το ρίχνετε πάνω από τα κυβάκια και τα σνίτσελ.
  • Πασπαλίζουμε τις φέτες ντομάτας με ρίγανη και τις αλατίζουμε.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια των σνίτσελ με φέτες ντομάτας και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω.
  • Κλείνουμε προσεχτικά το αλουμινόχαρτο σε σχήμα φωλιάς και κατά τέτοιο τρόπο που να αφήνουμε μια μικρή τρυπά στην κορυφή.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

TIPS

  • Αντί για σκόρδο σε σκόνη μπορείτε να στρώσετε φετούλες από 1 σκελίδα σκόρδου ανάμεσα στο σνίτσελ και τις φέτες ντομάτας.
  •  Αν δεν θέλετε να έχει πολύ ζουμί και προτιμάτε ξεροψημένο το σνίτσελ, τότε στρώστε τις φέτες ντομάτας πάνω στο κρέας κάνα δεκάλεπτο πριν σβήσετε το φούρνο.
  • Ξέρω ότι θα μπορούσα να την εμπλουτίσω και να βάλω κι άλλα υλικά (πιπεριά, κολοκύθι, φυσικά και απαραίτητα κρεμμύδι) αλλά ήθελα να σας την παρουσιάσω ατόφια όπως την έκανα και ήταν νοστιμότατη. :ο) Καλή όρεξη και χωρίς τύψεις οτί πήρατε τις θερμίδες που χάσατε απο το σαββατιάτικο μπάνιο σας. :ο) 
πηγή : greekcook.gr

Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 9626
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 02-09-2009 07:45
 
Πάντα έψαχνα έναν τρόπο να φτιάξω σνίτσελ που να μην είναι παναριστά αλλά να γίνουν και νόστιμα. 
Αυτός ο τρόπος μου φαίνεται ιδανικός! 
Ευχαριστώ κυρία Αρετή :)
 
mariazouganeli
2. 08-02-2010 06:46
 
To έφτιαξα κι έγινε μοναδικό. Μας άρεσε πολύ και μπαίνει στα φαγητά που θα φτιάχνω για την οικογένεια το μόνο να πω οτι τα 25 λεπτά δεν ήταν αρκετά για τις πατάτες μου το άφησα τελικά περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 08/02/10 )