Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γύρος κοτόπουλου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 08/09/09
 Υλικά:
  • 1 κιλό κοτόπουλο κρέας καθαρό (στήθος και πόδια)
  • σκόρδο (6-8 σκελίδες)
  • λίγη πάπρικα (για χρώμα)
  • το ζουμί από 1-2 κρεμμύδια τριμμένα (απαραίτητο)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ρίγανη
  • δυόσμο ξερό (λίγο)
  • κανέλα (λίγη)
  • μοσχοκάρυδο (λίγο)
  • μπαχάρι τριμμένο
  • σουμάκι (προαιρετικό)
  • ελιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Κόψτε το κοτόπουλο σε πολύ μικρές φέτες. Ρίξτε το ελιόλαδο και το ζωμό από τα κρεμμύδια. Ανακατέψτε καλά.
  • Συνήθως αναμειγνύω όλα τα στεγνά μπαχαρικά σε ένα μπολ και τα ρίχνω όλα μαζί πάνω από το κοτόπουλο. Το σκεπάζω στο ψυγείο για 4-8 ώρες και ανακατεύω κάπου κάπου.
  • Ψήνετε σε πολύ δυνατό φούρνο (grill) για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδοκοκκινίσει παντού. Το ξανατονίζω: ο φούρνος πρέπει να είναι στη πιο ψηλή θερμοκρασία.
Σερβίρεται σε πίτες κυπριακές με τζατζίκι κ.λ.π
πηγή : greekcook.gr

Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 10951
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 11-09-2009 01:53
 
Καταρχήν,γειά σε όλους σας.Είμαι η Λιλίτσα 
και είμαι νέο μέλος. 
Pastaflora πολύ ωραία ιδέα να δώσεις μια τόσο νόστιμη συνταγή που δυστυχώς μέχρι τώρα μόνο στο έτοιμο την τρώγαμε.Πρέπει να είναι πεντανόστιμη.
 
lilitsak
2. 11-09-2009 19:53
 
Πολυ ωραιο pastaflora!Γινεται επισης και με χοιρινο.Μου κοβει ο χασαπης μου λεπτες φετες απο το λαιμο του χοιρινου και στη μαριναδα προσθετω μουσταρδα και κιμινο!
 
MARITSA
3. 11-09-2009 21:25
 
ΚΑΛΟΣΩΡΊΣΑΤΕ ΛΙΛΊΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΡΊΤΣΑ ΕΎΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΆΣΕΤΕ ΚΑΛΆ ΚΟΝΤΆ ΜΑς.οΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΤΕ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ. :grin :grin :p :p
 
pastaflora
4. 13-05-2011 17:01
 
episis mporite stin marinada na prosthesete elaxisto mpoukobo psilokomeno lemongrass kai ximo apo 1 lime 
 
sinxaritiria gia tin sintagi
 
BigChef

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/12/10 )