Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Κολοκυθολούλουδα γεμιστά Νο.03 (στην κατσαρόλα)
Κολοκυθολούλουδα γεμιστά Νο.03 (στην κατσαρόλα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Mary   
Κυριακή, 30/08/09
p8020013_400

Είναι από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά που πάντα απολαμβάνω όταν πηγαίνω στο νησί μου. Στη Σκόπελο τα λένε «κουκουνάκια»

 Υλικά
  • 50 κολοκυθανθοί
  • 3 κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • 3/4 του φλυτζ. ρύζι γλασέ
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μπόλικο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 ποτηράκια ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ανοίγετε τα λουλούδια και κόβετε το μίσχο τους. Τα γυρίζετε «τούμπα» σε ένα ταψί με ανοιχτά τα πέταλα και τα αφήνετε για 10 λεπτά στον ήλιο (μήπως και υπάρχει κάποιο ζουζουνάκι).
p8020008_400
  • Ανακατεύεται όλα τα υλικά της γέμισης με το ένα ποτηράκι ελαιόλαδο.
  • Παίρνετε ένα λουλουδάκι και βάζετε ένα κουταλάκι γέμιση. Κλείνετε ένα ένα τα πέταλα και τα τοποθετείτε σε σειρές στην κατσαρόλα.
p8020005_400
  •  Ρίχνετε το 2ο ποτηράκι λάδι και ένα ποτήρι νερό. Σκεπάζετε τα λουλουδάκια με ένα πιάτο και τα αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά.

Αν έχετε και δροσερό γιαούρτι για να τα συνοδέψετε... γίνονται η υπέρτατη απόλαυση.

Καλή σας όρεξη!

p8020007_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6213
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 01-09-2009 08:17
 
κι εμένα κι εμένα το πολυαγαπημένο!! 
Πριν 15 μέρες που είχα πάει στο χωριό γύρισα με μια αγκαλιά λουλούδια!! 
Μαίρη υπάρχει μια ας πούμε διχογνωμία για την αφαίρεση του στήμονα, εσύ τι ξέρεις;;
 
xanthibax
2. 01-09-2009 08:57
 
Ξανθή μου δεν έχω ιδέα για τη διχογνωμία που αναφέρεις. Εγώ τον κόβω γιατί έτσι το κάνει και η μαμά μου! :)
 
Mary
3. 01-09-2009 09:22
 
Πω, πω, Μαίρη....μου τρέχουν τα σάλια :eek :eek  
Υπέροχα μοσχοβολιστό και αγαπημένο φαγητό...κι εγώ τον στήμονα τον αφαιρώ. Νομίζω πως έχει μια στυφάδα όταν μαγειρευτεί.
 
Flora
4. 02-09-2009 10:06
 
Το δοκίμασα φέτος στη Σαμοθράκη σαν μεζέ για τσίπουρο και ήταν μούρλια !!!
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/09/09 )