Είναι από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά που πάντα απολαμβάνω όταν πηγαίνω στο νησί μου. Στη Σκόπελο τα λένε «κουκουνάκια» Υλικά
- 50 κολοκυθανθοί
- 3 κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
- 3/4 του φλυτζ. ρύζι γλασέ
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μπόλικο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 ποτηράκια ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση - Ανοίγετε τα λουλούδια και κόβετε το μίσχο τους. Τα γυρίζετε «τούμπα» σε ένα ταψί με ανοιχτά τα πέταλα και τα αφήνετε για 10 λεπτά στον ήλιο (μήπως και υπάρχει κάποιο ζουζουνάκι).
| | - Ανακατεύεται όλα τα υλικά της γέμισης με το ένα ποτηράκι ελαιόλαδο.
- Παίρνετε ένα λουλουδάκι και βάζετε ένα κουταλάκι γέμιση. Κλείνετε ένα ένα τα πέταλα και τα τοποθετείτε σε σειρές στην κατσαρόλα.
| | - Ρίχνετε το 2ο ποτηράκι λάδι και ένα ποτήρι νερό. Σκεπάζετε τα λουλουδάκια με ένα πιάτο και τα αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά.
Αν έχετε και δροσερό γιαούρτι για να τα συνοδέψετε... γίνονται η υπέρτατη απόλαυση. Καλή σας όρεξη! | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6213 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |