Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Γαρίδες μαριναρισμένες με σκόρδο
Γαρίδες μαριναρισμένες με σκόρδο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από nitsa2009   
Κυριακή, 30/08/09
Υλικά :
  • Ξύσμα και χυμό 2 λεμονιών
  • 1 κουταλάκι λάδι
  • 350 γρ. γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
  • 100 γρ, βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Κολιανδρος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το λάδι σε ένα μπολ,  βάζουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε
  • Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστούν οι γαρίδες.
  • Ύστερα χτυπάμε το βούτυρο να μαλακώσει πολύ, βάζουμε το σκόρδο και λίγο κολιαντρο και αλατοπιπερωνουμε. Το βάζουμε σε μεμβράνη το μείγμα και του δίνουμε το σχέδιο ρολού γυρνώντας το σιγά - σιγα. Το μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Ζεσταίνετε το αντικολλητικο τηγάνι και μόλις κάψει βάζετε μέσα τις γαρίδες και τηγανίζετε γρήγορα για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά ώσπου να ψηθούν.
  • Κόβετε το βούτυρο σε ροδέλες, βάζετε τις γαρίδες σε μια πιατέλα και σκορπάτε επάνω ροδέλες από το βούτυρο όσο ακόμα οι γαρίδες είναι ζεστές
Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9608
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 01-09-2009 13:03
 
μμμμ Νιτσάκι ακούγεται πολύ νόστιμο συνοδευτικό για ουζάκι !!!  
Αν και τα τηγανιτά τα αποφεύγω ( :cry ) μόλις γενήσω θα το δοκιμάσω :zzz
 
mariazouganeli

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 30/04/10 )