Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά με φρούτα arrow Μηλόπιτα ή βερικοκόπιτα με ρύζι και μπαχαρικά
Μηλόπιτα ή βερικοκόπιτα με ρύζι και μπαχαρικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 02/09/09
Υλικά

Για την βάση : 

  • 250 γραμ ρύζι γλασε
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά

Για την γέμιση:

  • 6 μήλα ή βερίκοκα χωρίς κουκούτσια (ποσότητα σε βάρος όσο είναι τα μήλα)
  • 6 κουταλ. σούπας ζάχαρη
  • 1 γερή πρεζα κανέλας
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • Προαιρετικά συνοδεύουμε με 1 μπάλα παγωτού βανίλια!
Εκτέλεση
  • Βράζουμε το ρύζι με το νερό   για 30΄περίπου, προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  • προσθέτουμε και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα  να δέσει η κρέμα
  • Κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας ζωηρά.
  • Αφήνουμε την κρέμα να κρυωει κιαλλο!

Ετοιμαζουμε την γέμιση:

  • Καθαριζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτά φετακια και τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη σε ενα λεκανακι, μαζί με τα καρύδια και την κανέλα.
  • Βουτυρώνουμε ενα πυρέξ και ρίχνουμε την μισή κρέμα ρυζιού.
  • Ισιώνουμε και προσθέτουμε μια στρώση απο τα μήλα (ολα),
  • Από επάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα του ρυζιού και την ισιώνουμε στην επιφάνεια.
  • Φουρνίζουμε το γλυκό στους 180ο Κ. μέχρι να δέσει και να αποκτήσει ενα ωραίο χρυσορρόδινο χρώμα.

Το σερβίρουμε  χλιαρό με  τριμμένη κανέλα.
Αν θέλουμε το στολίζουμε με μια μπαλλα  παγωτό βανίλια.

Ελπίζω να το απολαύσετε και στις δύο γεύσεις, με μήλα ή με βερίκοκα
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4058
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/07/11 )