Αν σας εχει μέινει έστω και λίγος μαγειρεμένος κιμάς και δε ξερετε τι να τον κάνετε αλλά δε θελετε να τον πετάξετε,αν δεν έχετε τα υλίκα για να κάνετε παστίτσιο ή σουφλέ,τοτέ το φαγάκι αυτο είναι η καλύτερη λύση.Το κάνω αρκετά συχνά και έχει μεγάλη επιτυχία. Υλικά - 1 πακέτο πένες ή αλλο ζυμαρικό της αρεσκειας σας
- Λιγος κιμάς μαγειρεμένος(όσο έχετε ας ειναι και πολυ λιγος)
- Λιγο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
- ρεγκάτο ή αλλο κίτρινο τυρί
- 200 γρ.κρέμα γαλακτος
- 1-2 κ.σ χυμος ντομάτας ή κετσαπ(αν ο κιμας δεν είναι ζουμερός)
- Λιγο εξτρα πιπέρι
Εκτέλεση - Βραζουμε τα ζυμαρικα,τα σουρώνουμε και τα καίμε με λίγο βιτάμ
- Τα αδειαζουμε στο πυρέξ και ανακτευουμε μεσα τον κιμά.ακομα και αν ειναι πολύ λιγος συμπληρώνουμε με λιγο χυμό ντομάτας ή λιγη κέτσαπ.
- Πασπαλιζουμε το κεφαλοτυρι και ανακατεύουμε να παει παντου.Προσθέτουμε λιγο εξτρα πιπεράκι.
| | - Περιχυνουμε με την κρεμα γαλακτος και πασπαλιζουμε τριμμενο κιτρινο τυρι να καλυφθει η επιφανεια.
- Ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδίσει.
Τips:Ειναι προτιμότερο τα ζυμαρικα να ειναι ,πενες ή κοχυλάκι ωστε να μπαινει μεσα ο κιμάς και η κρέμα και να ειναι πιο ζουμερά. Καλή επιτυχία!! | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 7182 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |