Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πέννες της τσιγγούνας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 01/09/09
phpjfrshfam_400

Αν σας εχει μέινει έστω και λίγος μαγειρεμένος κιμάς και δε ξερετε τι να τον κάνετε αλλά δε θελετε να τον πετάξετε,αν δεν έχετε τα υλίκα για να κάνετε παστίτσιο ή σουφλέ,τοτέ το φαγάκι αυτο είναι η καλύτερη λύση.Το κάνω αρκετά συχνά και έχει μεγάλη επιτυχία.

Υλικά
  • 1 πακέτο πένες ή αλλο ζυμαρικό της αρεσκειας σας
  • Λιγος κιμάς μαγειρεμένος(όσο έχετε ας ειναι και πολυ λιγος)
  • Λιγο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
  • ρεγκάτο ή αλλο κίτρινο τυρί
  • 200 γρ.κρέμα γαλακτος
  • 1-2 κ.σ χυμος  ντομάτας ή κετσαπ(αν ο κιμας δεν είναι ζουμερός)
  • Λιγο εξτρα πιπέρι
Εκτέλεση
  • Βραζουμε τα ζυμαρικα,τα σουρώνουμε και τα καίμε με λίγο βιτάμ
  • Τα αδειαζουμε στο πυρέξ και ανακτευουμε μεσα τον κιμά.ακομα και αν ειναι πολύ λιγος συμπληρώνουμε με λιγο χυμό ντομάτας ή λιγη κέτσαπ.
  • Πασπαλιζουμε το κεφαλοτυρι και ανακατεύουμε να παει παντου.Προσθέτουμε λιγο εξτρα πιπεράκι.
p8310027_400
  • Περιχυνουμε με την κρεμα γαλακτος και πασπαλιζουμε τριμμενο κιτρινο τυρι να καλυφθει η επιφανεια.
  • Ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδίσει.
Τips:Ειναι προτιμότερο τα ζυμαρικα να ειναι ,πενες ή κοχυλάκι ωστε να μπαινει μεσα ο κιμάς και η κρέμα και να ειναι πιο ζουμερά.

Καλή επιτυχία!! 

phppciulfam_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 5568
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 01-09-2009 16:23
 
Ωραίο Μαργαριτούλα και τεμπέλικο 8)  
Το φτιάχνω κι εγώ ακριβώς έτσι ακόμη και με κανονική ποσότητα κιμά. 
Επισης το φτιάχνω με τον ίδιο τρόπο και στην κατσαρόλα. 
Μπράβο σου! ;)
 
Faye
2. 01-09-2009 16:46
 
εννοεις οτι βαζεις και την κρεμα γαλακτος στην κατσαρολα?μμμ ναι του παει πολυ!
 
margarita79
3. 01-09-2009 17:14
 
Τέλειο φαγητό Μαργαρίτα!!! 
Δεν μου φαινόσουν για τσιγγούνα όμως :p  
 
Προβλέπω οσονούπω να περισσεύει κιμαδάκος οπότε θα είναι μέσα στα άμεσα μαγειρέματα μου :zzz
 
mariazouganeli
4. 01-09-2009 19:21
 
Η τσιγγούνα μια χαρά νοστιμιές φτιάχνει! ;)
 
vago
5. 02-09-2009 10:37
 
Αχ τι μούρλια αμαρτία είναι αυτή!!!! 
:p :zzz
 
maroula
6. 03-09-2009 11:00
 
Τέλεια η συνταγή σου Μαργαρίτα, αλλά βρε παιδί μου με τόσα υλικά που έχει μέσα μόνο τσιγκούνα δεν μπορείς να τη χαρακτηρίσεις :p
 
marylou
7. 03-09-2009 11:04
 
τη λεω τσιγγουνικη επειδη ο κιμαδακος ειναι πολυυ λιγος συνηθως οταν τη φτιαχνω... :grin μπορουμε να την πουμε οπως θελετε δε μας νοιαζει..να τη φαμε θελουμε :grin
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 03/09/11 )