Μια σαλάτα εύκολη, γρήγορη και κυρίως νόστιμη που δεν λείπει σχεδόν ποτέ από κανένα τραπέζι μας με ψαρικά αλλά και μόνη της αποτελεί ένα πλήρες γεύμα. Τη συνταγή μου την έδωσε η γειτόνισσά μου στο νησί, κ. Ευανθία Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικά (η συγκεκριμένη έχει φιογκάκια)
- 2 τόνους σε νερό
- 250gr καλαμπόκι σε κονσέρβα
- Μισή κόκκινη πιπεριά
- Μισή πράσινη
- 1 καρώτο τριμμένο
- 100 gr τριμμένο ρεγγάτο
- Λίγο μαϊντανό
- 1 κουταλιά κάππαρη
Για τη σως
- 250 gr μαγιονέζα
- 3 κουταλιές λάδι
- 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές κοφτές μουστάρδα
- Λίγο πιπέρι λευκό
Εκτέλεση - Αφού βράσουμε τα ζυμαρικά στο χρόνο που γράφει το πακέτο μας , σουρώνουμε και τα΄αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα υπόλοιπα υλικά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας και τα βάζουμε και αυτά στα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις μας.
Τα υλικά μπορούν ν΄ αυξομειωθούν ανάλογα με τα γούστα μας ή και ν΄ αφαιρεθούν κάποια από αυτά. Καλή επιτυχία!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 14612 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |