Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χαλβάς φούρνου με πορτοκάλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από nitsa2009   
Τετάρτη, 02/09/09
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα. Εγώ τον κάνω συνέχεια και όλοι θέλουν την συνταγή
Υλικά (για 8 άτομα)
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια σκόνη
Για το σιρόπι:
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
  • Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη. Όταν ασπρίσει το μείγμα, προσθέτετε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Μειώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, το γάλα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και την βανίλια
  • Ανακατεύετε και αδειάζετε σε ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί με διαστάσεις 25 Χ 40 εκ. περίπου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά περίπου.
  • Όσο ψήνεται ο χαλβάς, ετοιμάζετε το σιρόπι: Κόβετε το πορτοκάλι στη μέση και το βράζετε με τη ζάχαρη και το νερό για 5-6 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί ο χαλβάς, τον χαράζετε σε μερίδες, τον περιχύνετε με το σιρόπι και τον ξαναβάζετε στον φούρνο για 5 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσει πριν τον σερβίρετε

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8477
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 10-12-2010 17:59
 
:)αρκετά ενδιαφέρον φαίνεται.Σίγουρα θα το δοκιμάσω!
 
fotinivrioni

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 02/09/09 )