Η νοστιμιά αυτής της συνταγής οφείλεται στην απλότητα των υλικών Υλικά - 1 κιλό χταπόδι
- 1/3 κούπας ξύδι
- Μισή κούπα λάδι
- 2 φύλλα δάφνης
- Λίγο άσπρο πιπέρι
- Λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα και σκεπάζουμε. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά με τα υγρά που έχει βγάλει. Μόλις μείνει με πολύ λίγα υγρά και εχει μαλακώσει αρκετά (αν είναι πολύ χοντρό το χαταπόδι ή η φωτιά σας δυνατή ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νεράκι. Ύστερα ρίχνουμε το λάδι , τη δάφνη, το πιπέρι και αφήνουμε τα τσιγαριστεί λίγο με αυτό και σβήνουμε με το ξύδι. Αφήνουμε να εξατμιστεί το ξύδι και να μείνει το χταπόδι μας με πολύ λίγο ζουμάκι. Τα βγάζουμε το κόβουμε και σερβίρουμε μαζί με το ζουμάκι του και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Σημείωση - Το ξύδι μπορεί ν΄ αυξομειωθεί ανάλογα με το γούστο μας.
- Είναι ένας πολύ ωραίος μεζές και γίνεται ακόμα καλύτερος αν το χταπόδι είναι φρέσκο.
- Τα χταποδάκια της φωτογραφίας τα έχει ψαρέψει ο arxos και τα έκανα την ίδια μέρα που τα έβγαλε!
- Αλάτι δεν χρειάζεται.
Πρώτο θεωρώ τα ψητό χταπόδι του Γυθείου και της Νεάπολης Λακωνίας και μετά αυτό το μεζέ για ούζο! Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 68108 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |