Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Ρολό κιμά με πλούσια σάλτσα
Ρολό κιμά με πλούσια σάλτσα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από nitsa2009   
Παρασκευή, 04/09/09
Υλικά
  • 2 κιλα αναμεικτο χοιρινο και μοσχαρισιο κιμα
  • 3 κρεμμυδια τριμμενα
  • 3 σκελιδες σκορδο πολτοποιημενες
  • 1 ματσακι μαϊντανο ψιλοκομμενο
  • 2 ντοματες ωριμες και σφιχτες (τριμμενες)
  • 200γρ ασπρομανιταρα πολυ ψιλοκομμενα
  • 1 ½ φλιτζανι του τσαγιου φρυγανια
  • ½ φλιτζανι του τσαγιου ελαιολαδο
  • ½ κουταλακι του γλυκου μπαχαρι σκονη
  • αλατι
  • φρεσκοτριμμενο πιπερι
  • 6 πατατες προαιρετικά
  • 2 λιτρα ζωμο κρεατος, σπιτικο ή εμποριου
  • 1 κουταλια της σουπας πελτε ντοματας
  • ½ φλιτζανι του τσαγιου ελαιολαδο 
  • 1/3 φλιτζανι του τσαγιου ελαιολαδο
  • 2 γεματες κουταλιες της σουπας αλευρι επιπλεον για το δεσιμο
Εκτελεση
  • Σε μια λεκανη τοποθετουμε ολα τα υλικα για το ρολο και τα ζυμωνουμε πολυ καλα για αρκετη ωρα μεχρι να αφρατεψει καλα το μειγμα. Το αφηνουμε να σταθει σκεπασμενο στο ψυγειο για να ενωθουν οι γευσεις.
  • Πλαθουμε το μειγμα σε ενα μεγαλο ρολο και το τοποθετουμε σε μακροστενο ταψι βαθυ. Αν θελουμε κοβουμε πατατες κυδωνατες και τις βαζουμε στο ταψι.
  • Σε μια κατσαρολα ή μπολ ανακατευουμε το ζωμο, τον πελτε και το ελαιολαδο. Περιχυνουμε το ρολο.
  • Ψηνουμε στους 180ºc σε αντιστασεις, στην τελευταια σχαρα, για 1 ωρα και 30΄λεπτα. Αν αρχισει να αρπαζει γρηγορα το ρολο απο πανω το καλυπτουμε με λαδοκολλα ή με αλουμινοχαρτο.
  • Αφου ψηθει το ρολο, στραγγιζουμε τα υγρα του ταψιου σε κανατα. Ζεσταινουμε σε μια κατσαρολα το 1/3 φλιτζανι του τσαγιου ελαιολαδο και σοταρουμε το αλευρι για 3΄- 4΄λεπτα μεχρι να σκουρυνει ελαφρα (παντα ανακατευοντας με συρμα). Λιγο – λιγο προσθετουμε την σαλτσα απο το ρολο και ανακατευοντας αφηνουμε να δεσει για λιγα λεπτα και να πυκνωσει. Δοκιμαζουμε μηπως χρειαζεται αλατοπιπερο.
  • Κοβουμε το ρολο σε χοντρες φετες σε πιατελα, βαζουμε διπλα τις πατατες και περιχυνουμε με την πλουσια σαλτσα.

Πηγή:Αργυρώ Μπαρμπαρίγου''Καφές με την Ελένη''


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 20246
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 25/01/10 )