Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Λαχανικά arrow Ντομάτες γεμιστές με Λαχανικά
Ντομάτες γεμιστές με Λαχανικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
8 μέτριες ώριμες Ντομάτα(ες)
2 μικρά Κολοκυθάκια
2 Καρότο(α)
1 Κρεμμύδι(α)
1 σκελίδα Σκόρδο
2 Αυγό(ά)
3 -4 κουτ. σουπ. Γάλα
μερικά φυλλαράκια ψιλοκομμένα Μέντα
μερικά φυλλαράκια ψιλοκομμένα Βασιλικός
6 κουταλιές τριμμένη Παρμεζάνα
Αλάτι
3 κουταλιές Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
Πλύντε τις ντομάτες, ανοίξτε τες από πάνω, αφαιρέστε τους σπόρους, ρίξτε λίγο αλάτι και αφήστε τες να στραγγίξουν γυρισμένες ανάποδα.
Κόψτε σε μικρά κομμάτια τα καρότα και τα κολοκυθάκια.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τσιγαρίστε τα λίγο με δύο κουταλιές λάδι. Προσθέστε τα καρότα και τα κολοκυθάκια, αλατίστε, σκεπάστε και αφήστε να πάρουν γεύση για 3-4 λεπτά.
Προσθέστε τη μέντα, το βασιλικό και τα αυγά χτυπημένα με λίγο γάλα. Δοκιμάστε αν χρειάζετε άλλο αλάτι. Αφήστε τα να πιουν το νερό για 3-4 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να κρυώσει.
Γεμίστε τις ντομάτες με το μίγμα, πασπαλίστε με μπόλικη παρμεζάνα, περιχύστε με λίγο λάδι και βάλτε τες στο φούρνο στου 200 βαθμούς περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Παραλλαγή: Προσθέστε στο μίγμα ψιλοκομμένες πιπεριές ή μαύρες ελιές. Γεμίστε τις ντομάτες μισές με πιπεριές και μισές με ελιές.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )