Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ψαρόσουπα Νο.04 (αυγολέμονο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από sgr   
Σάββατο, 05/09/09
dscn56821_400
Υλικά
  • 1 χοντρό ψάρι για σούπα (σφυρίδα, συναγρίδα, πεσκανδρίτσα) ή μεγάλα φιλέτα ψαριού
  • 4-5 πατάτες
  • 4-5 καρότα
  • 1 κρεμμύδι ή και 1 πράσο
  • 1 μάτσο σέλινο
  • 4-5 κολοκυθάκια
  • ελαιόλαδο
  • χυμό 1 λεμονιού (ή περισσότερο αν το θέλουμε ξινότερο)
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 φλ.του καφέ ρύζι για σούπες
  • 2 αυγά
  • νερό
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε το ψάρι και τα λαχανικά τα οποία κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ψάρι και τα λαχανικά και νερό τόσο όσο να σκεπάσει το ψάρι, ελαιόλαδο, αλάτι , πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν μισοσκεπασμένα. Εγώ είχα μια σφυρίδα ολόκληρη γύρο στο ένα κιλό και τα έβρασα για 25 περίπου λεπτά. Φυσικά εάν το ψάρι δεν έχει ψηθεί, αφαιρούμε τα λαχανικά ή το ανάποδο.
  • Βγάζουμε σε πιατέλα το ψάρι και τα λαχανικά, σουρώνουμε το ζωμό, ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί το ρύζι μας.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και προσθέτουμε το λεμόνι σιγά σιγά.
  • Με μια κουτάλα  παίρνουμε ζωμό από τη σούπα και προσθέτουμε λίγο λίγο στο αυγολέμονο χτυπώντας συνεχώς. Στο τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα, αφήνουμε να πάρει μία μόνο βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Αν η σούπα είναι αραιή, προθέτουμε 3-4 κουταλιές κορν φλάουρ αφού το έχουμε διαλύσει σε νερό, και αφήνουμε να πήξει για λίγο.
dscn56751_400

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δίπλα (ή και μέσα) τα κομμάτια ψαριού και τα λαχανικά που τα έχουμε περιχύσει με ελαιόλαδο και λεμονάκι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8808
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 06-09-2009 14:43
 
Μπράβο Λιζάκι :) κι εγώ έτσι τη φτιάχνω -με μιά διαδικασία που θα γελάς αν στην πω γιατί έχω έναν τρόο με τα κόκκαλα- αλλά τα υλικά μου και το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό.Κάκοιες φορές προσθέτω και μια μικρή τοματούλα ολόκληρη και παίρνει ένα ελαφρύ χρωματάκι η σουπίτσα ή 1-2 κλωστίτσες κρόκο Κοζάνης ;)
 
Faye
2. 06-09-2009 15:32
 
Ο κρόκος μου άρεσε σαν ιδέα Φλο μου. Θα το καθιερώσω κι εγώ.
 
sgr
3. 07-09-2009 08:01
 
Ωραίο φαγητάκιπου σε ...ανασταίνει :p  
καιρό έχω να την φτιάξω και σήμερα είναι ότι πρέπει με το καιρό 
Μπράβο Λίζα :)
 
maroula
4. 07-09-2009 19:59
 
Μπράβο Λίζα καλά που μου τη θύμησες με το ρύζάκι. Εγώ δεν βάζω αυγολέμονο (εχω ένα θέμα μ΄αυτό) και ρίχνω μόνο αρκετό λεμονάκι στο τέλος. Ο άντρας μου λέει πως αυτό δεν είναι ψαρόσουπα και ότι η ψαρόσουπα είναι μόνο με λαχανικά και πατάτες. Εμας η μαμά μου όλο έτσι μας την έκανε και την τρώγαμε.Θα την κάνω άμεσα
 
voula
5. 07-09-2009 20:00
 
Α και η ιδέα με τον κρόκο Φαίη πολύ μου άρεσε. Ετσι θα το κάνω και εγώ
 
voula
6. 07-09-2009 21:24
 
Καλησπέρα κάπως έτσι φτιάχνω κι εγώ την ψαρόσουπα, αλλά μερικές φορές λιώνω μερικά λαχανικά μέσα σαν πουρέ και την βάζω μέσα στη σούπα και γίνεται πιο γευστική
 
annakouki
7. 08-09-2009 09:06
 
Υπάρχουν φορές που την κάνω έτσι Annakouki, αλλά προσθέτω και ντομάτα, δεν την κάνω αυγολέμονο.
 
sgr
8. 08-09-2009 13:48
 
και εμεις όπως την Βούλα στο πατρικό μου την φτιάχναμε με αυγολέμονο και πολύ μου άρεσε, ο συζυγος βλέπεις την θέλει σκέτη. Μάλλον όμως τώρα που βλέπω και τον καιρό να αλλάζει και μια σοπίτσα θα είναι ότι πρέπει θα την κάνω με αυγολέμον. 
 
Να είσαι καλά Λιζάκι που μας την θύμησες. 
Ωραία και αυτη η ιδέα με τον κρόκο κοζάνης που πηγαίνει πολύ στα θαλασσινά. θα το δοκιμάσω.
 
MB04

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 02/11/10 )