Υλικά - 1 χοντρό ψάρι για σούπα (σφυρίδα, συναγρίδα, πεσκανδρίτσα) ή μεγάλα φιλέτα ψαριού
- 4-5 πατάτες
- 4-5 καρότα
- 1 κρεμμύδι ή και 1 πράσο
- 1 μάτσο σέλινο
- 4-5 κολοκυθάκια
- ελαιόλαδο
- χυμό 1 λεμονιού (ή περισσότερο αν το θέλουμε ξινότερο)
- αλάτι-πιπέρι
- 1 φλ.του καφέ ρύζι για σούπες
- 2 αυγά
- νερό
Εκτέλεση - Καθαρίζουμε το ψάρι και τα λαχανικά τα οποία κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ψάρι και τα λαχανικά και νερό τόσο όσο να σκεπάσει το ψάρι, ελαιόλαδο, αλάτι , πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν μισοσκεπασμένα. Εγώ είχα μια σφυρίδα ολόκληρη γύρο στο ένα κιλό και τα έβρασα για 25 περίπου λεπτά. Φυσικά εάν το ψάρι δεν έχει ψηθεί, αφαιρούμε τα λαχανικά ή το ανάποδο.
- Βγάζουμε σε πιατέλα το ψάρι και τα λαχανικά, σουρώνουμε το ζωμό, ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί το ρύζι μας.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και προσθέτουμε το λεμόνι σιγά σιγά.
- Με μια κουτάλα παίρνουμε ζωμό από τη σούπα και προσθέτουμε λίγο λίγο στο αυγολέμονο χτυπώντας συνεχώς. Στο τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα, αφήνουμε να πάρει μία μόνο βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Αν η σούπα είναι αραιή, προθέτουμε 3-4 κουταλιές κορν φλάουρ αφού το έχουμε διαλύσει σε νερό, και αφήνουμε να πήξει για λίγο.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δίπλα (ή και μέσα) τα κομμάτια ψαριού και τα λαχανικά που τα έχουμε περιχύσει με ελαιόλαδο και λεμονάκι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 10512 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |