Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μελιτζανάκι τουρσί Νo.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Mary   
Κυριακή, 06/09/09
p9060016_400
 Υλικά
  • 2 κιλά μελιτζανάκι μικρό
  • 4-5 καρότα
  • 2 πιπεριές πράσινες μακριές
  • 2 πιπεριές κόκκινες μακριές
  • 2 πιπερίτσες καυτερές
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαїντανό
  • 1/2 ματσάκι σέλινο (μόνο τα φύλλα)
  • 3-4 μπουκάλια ξύδι
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • μπούκοβο
Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε τα μελιτζανάκια. Τα χαράζετε από τη μία πλευρά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε αρκετό νερό και αλάτι και το αφήνετε να πάρει βράση. Ρίχνετε τα μελιτζανάκια και τα αφήνετε να βράσουν για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (προσοχή όχι να λιώσουν). Τα αφαιρείτε με μια κουτάλα και τα βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά τους (για 1 ώρα τουλάχιστον).

p9040001_400

Σε μια μεγάλη λεκάνη φτιάχνετε τι γέμιση. Τρίβετε τα καρότα στο χοντρό του τρίφτη. Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες. Ψιλοκόβετε τα σκόρδα, το μαϊντανό και τα φύλλα του σέλινου. Κρατάτε τα κοτσάνια του σέλινο στην άκρη γιατί θα τα χρησιμοποιήσετε στο δέσιμο. Ρίχνετε το μπούκοβο και το αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεματίζετε τα κοτσάνια του σέλινου.

Παίρνετε ένα μελιτζανάκι, το ανοίγετε ελαφρά και το βάζετε αρκετή γέμιση.

p9040004_400

Το τυλίγετε σε 1 κοτσάνι σέλινο και το τοποθετείτε σε μια γυάλα.

 

Μόλις τελειώσετε με όλα τα μελιτζανάκια γεμίζετε τη γυάλα με ξύδι και τα αφήνετε για 12 ώρες.Χύνετε το ξύδι και γεμίζετε τη γυάλα με το ηλιέλαιο.Καλή επιτυχία!

p9040007_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8044
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 07-09-2009 15:44
 
Συνταγή για μερακλήδες !
 
sgr
2. 07-09-2009 15:59
 
Δεν τρώμε και πολλά τουρσιά αλλά αυτό είναι κάτι το ιδιαίτερο!!Κερνάτε μήπως ουζάκι;;;
 
xanthibax
3. 07-09-2009 17:20
 
πολυ ιδαιτερο τουρσακι!! 
μπραβο σας!!
 
margarita79
4. 08-09-2009 12:38
 
Ωραία ιδέα Μαίρη!!!!
 
atalanth
5. 08-09-2009 13:36
 
ωραία συνταγή και πολύ ωραία παρουσιαση ! τώρα που οι μελιτζάνες είναι στα ωραία τους ειναι πολύ καλή πρόταση. Μαιρούλα μου ζωγραφίσατε !!!
 
MB04
6. 09-09-2009 00:34
 
Δεν ξέρω αν μου αρέσουν οι μελιτζάνες έτσι γιατί δεν έχω δοκιμάσει ποτέ γι΄αυτό όταν βρεθούμε φέρε μου μια στο αλουμινόχαρτο, ευχαριστώ!!
 
voula
7. 12-09-2009 17:51
 
Ωραία συνταγή ,μαρέσουν οι μελιτζάνες αλλά δύσκολα βρίσκω μικρές. 
Αν το προσπαθησω με μεγάλες κομμενες στα δύο πειράζει?
 
smp
8. 21-09-2009 09:00
 
MARY, ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ
 
lili
9. 21-09-2009 12:26
 
Όχι Lili δεν είμαι από Καλαμάτα... από Σκόπελο είμαι αλλά δεν παίζει ρόλο αυτό. Τη συνταγή δεν την έβαλα ως παραδοσιακή της Σκοπέλου. Έτσι την κάνει και η δική μου μαμά χωρίς να ξέρω από που την έμαθε... Μάλλον μετά από πολλές δοκιμές και πειραματισμούς κατέληξε εδώ.
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 15/12/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός