Υλικά - 2 κιλά μελιτζανάκι μικρό
- 4-5 καρότα
- 2 πιπεριές πράσινες μακριές
- 2 πιπεριές κόκκινες μακριές
- 2 πιπερίτσες καυτερές
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαїντανό
- 1/2 ματσάκι σέλινο (μόνο τα φύλλα)
- 3-4 μπουκάλια ξύδι
- 1 λίτρο ηλιέλαιο
- αλάτι
- μπούκοβο
Εκτέλεση Καθαρίζετε και πλένετε τα μελιτζανάκια. Τα χαράζετε από τη μία πλευρά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε αρκετό νερό και αλάτι και το αφήνετε να πάρει βράση. Ρίχνετε τα μελιτζανάκια και τα αφήνετε να βράσουν για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (προσοχή όχι να λιώσουν). Τα αφαιρείτε με μια κουτάλα και τα βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά τους (για 1 ώρα τουλάχιστον). | | Σε μια μεγάλη λεκάνη φτιάχνετε τι γέμιση. Τρίβετε τα καρότα στο χοντρό του τρίφτη. Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες. Ψιλοκόβετε τα σκόρδα, το μαϊντανό και τα φύλλα του σέλινου. Κρατάτε τα κοτσάνια του σέλινο στην άκρη γιατί θα τα χρησιμοποιήσετε στο δέσιμο. Ρίχνετε το μπούκοβο και το αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεματίζετε τα κοτσάνια του σέλινου. Παίρνετε ένα μελιτζανάκι, το ανοίγετε ελαφρά και το βάζετε αρκετή γέμιση. | | Το τυλίγετε σε 1 κοτσάνι σέλινο και το τοποθετείτε σε μια γυάλα. Μόλις τελειώσετε με όλα τα μελιτζανάκια γεμίζετε τη γυάλα με ξύδι και τα αφήνετε για 12 ώρες.Χύνετε το ξύδι και γεμίζετε τη γυάλα με το ηλιέλαιο.Καλή επιτυχία! | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 10259 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |