Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κεφτεδάκια γαλοπούλας με τσίπουρο και κάρι
Κεφτεδάκια γαλοπούλας με τσίπουρο και κάρι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Flora   
Δευτέρα, 07/09/09
_gnm_4266sm_400
Υλικά (για 2-3 άτομα):
  • ½ κιλό κιμά γαλοπούλας καλά παγωμένος
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια & τα πράσινα φύλλα  ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. του καφέ τσίπουρο
  • 1  ασπράδια αυγών
  • 1 φλ. γαλέτα
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Αχνίζουμε με λίγο νερό το κρεμμυδάκι, να φύγει η αψάδα του και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά βρέχοντας τα χέρια μας με νερό  ώστε να μην κολλάνε. Πλάθουμε τους κεφτέδες,  τους τοποθετούμε στο λαδωμένο σκεύος που θα τους ψήσουμε και τους βάζουμε στο ψυγείο για 20’ να σφίξουν.

_gnm_4248sm_400

Ψήνουμε στο grill του φούρνου (εγώ τους έψησα σε μαντέμι) για 8-10 λεπτά, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια αν χρειαστεί.

_gnm_4261sm_400

Σερβίρουμε με πατάτες, τύπου τηγανητές, κι αυτές στο φούρνο ψημένες.Τις κόβουμε όπως για το τηγάνι, αλλά όχι πολύ ψιλές. Τις ρίχνουμε σε αλατισμένο  νερό που βράζει για 3 λεπτά, σουρώνουμε και τις αραδιάζουμε σε ταψάκι. Τις λαδώνουμε ελαφρώς, ρίχνουμε τα μυρωδικά που θέλουμε ( ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, δενδρολίβανο, κάρυ, δυόσμο) και φουρνίζουμε σε ζεστό φούρνο για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντάς τις ανά 3-4 λεπτά να μην κολλήσουν.

_gnm_4263sm_400

Καλή όρεξη!

Σημ. Η συνταγή των κεφτέδων είναι τροποποιημένη κατά τα γούστα μας, από αυτή που βρήκα σε κάποιο τεύχος του Γαστρονόμου


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 8699
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 08-09-2009 09:24
 
α μπραβο φλο !!οι τελευταιες σου δημοσιευσεις ειναι στα γουστα μου :grin  
παρα πολυ ωραια και λαχταριστα!ευγε!
 
margarita79
2. 08-09-2009 12:40
 
Καλέ τι υπέροχο πιάτο!!!!!
 
atalanth
3. 08-09-2009 13:15
 
Καλά Φλο & Γκι είστε ασυναγώνιστο δίδυμο. Εσύ Φλο ως μαγείρισσα-δημιουργός και ο Γκι ως φωτογράφος-καλλιτέχνης! Μπράβο σας! :)
 
Mary
4. 08-09-2009 13:34
 
με καλυψε πλήρως η Μαίρη, τι αλλο να πω εγώ??
 
MB04
5. 08-09-2009 13:59
 
Τέλεια η παρουσίαση, αλλά τα κεφτεδάκια αυτά με κόλασαν. Με χαρά επίσης βλέπω ότι είναι ένα light πιάτο :zzz
 
sgr
6. 08-09-2009 19:42
 
Τα κεφτεδάκια είναι πεντανόστιμα κορίτσια και απολύτως light :grin :grin  
Από κοινού σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια 8) 8)
 
Flora
7. 08-09-2009 20:57
 
Πολύ ωραία παρουσίαση, πρωτότυπη ιδέα 
κι ιδιαίτερα μου άρεσε που ψήνονται στο φούρνο!!
 
xanthibax
8. 09-09-2009 00:32
 
Μπράβο Φλώρα , πολύ πρωτότυπη η συνταγή σου και οι φωτογραφίες σου όπως πάντα καταπληκτικές
 
voula
9. 09-09-2009 08:08
 
Ευχαριστώ, κορίτσια :) :)  
Ξανθή, αποφεύγω το τηγάνι όπως ο διάολος το λιβάνι, και τα απλά κεφτεδάκια στο φούρνο τα κάνω ή στο μαντέμι, δεν χάνουν καθόλου από γεύση!!!
 
Flora
10. 14-09-2009 22:00
 
Φλώρα τα κορίτσια τα είπαν όλα κι εγώ θα συμφωνήση. :)  
Να σε ρωτήσω μόνο γιατί ο κιμάς παγωμένος; Υποθέτω για να γίνονται πιό αφράτα;
 
Faye
11. 14-09-2009 23:18
 
Όχι Φαίη, για την αποφυγή ανάπτυξης βακτηριδίων και για να μην κολλάει στα χέρια. 
Ο κιμάς πουλερικών είναι πολύ διαφορετικός σε υφή από τον μοσχαρίσιο ή τον χοιρινό. Όσο πιο αυξημένη η θερμοκρασία του τόσο περισσότερο προσφέρεται για βακτηρίδια και ακόμη τόσο κολλάει στα χέρια :(
 
Flora
12. 14-09-2009 23:59
 
Πολύ ενδιαφέρον Φλώρα, δεν το ήξερα ομολογώ. Ευχαριστώ που μου έλυσες την απορία. 
Κάπου είχα διαβάσει σε μια συνταγή μας ένα σχόλιο από την Αγγελική νομίζω που έλεγε ότι όταν ζυμώνει μπιφτέκια ή κεφτέδες αναμιγνύει και τριμένο πάγο για να γίνοναται πιό αφράτα γι αυτό σε ρώτησα. :?
 
Faye
13. 15-09-2009 07:25
 
Μπορεί να ισχύει και αυτό... 
Ότι βγαίνουν αφράτα πάντως, βγαίνουν :) :)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 05/05/10 )