Υλικά - 2 φέτες φρέσκο σολομό
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- χυμό από μισό λεμόνι
- χυμό από μισό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι μέλι
- 1 φλιτζανάκι σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο (κομμένη στα 4)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση - Βάζουμε τον σολομό με όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα σκεύος και το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί.
- Μεταφέρουμε τον σολομό μαζί με την σάλτσα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 220 για 20-25 λεπτά. Στο ενδιάμεσο γυρνάμε τον σολομό ώστε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Συνοδεύεται πολύ ωραία με ρύζι μπασμάτι και σαλάτα ρόκας. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 13072 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |