Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Οι δημοσιεύσεις μου
Σοκολατένια μπισκότα με μαύρη ζάχαρη και κανέλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από mariaZ   
Πέμπτη, 10/09/09

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου, εγώ απλά πρόσθεσα την κανέλα

Υλικά (για 1 kg μπισκότα)
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. κακάο
  • 330 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μαύρη ζάχαρη για επικάλυψη (ανακατεμένη με κανέλα)

__400_03

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός της μαύρης ζάχαρης). Ομογενοποιούμε πολύ καλά ωστε να έχουμε ένα λείο ζυμάρι. Καλύπτουμε το ζυμάρι με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. 

Βγάζουμε απο το ψυγείο, ζυμώνουμε ελαφρώς και παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης που τα απλώνουμε σε σχήμα μπισκότου και τα τυλίγουμε με την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα. 

Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15'.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε σκεπαστό σκεύος. 

__400_04

__400_05

.jpg_400_05

Καλή σας όρεξη !!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 12716
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 11-09-2009 17:05
 
μου αρέσει η μαυρη ζάχαρη στα γλυκά! Θα τα δοκιμάσω
 
voula
2. 12-09-2009 09:48
 
πολυ ωραια και σχετικα υγιεινα!να σε ρωτησω ειναι μαλακα ή σκληρα,ειναι τριφτα ?πως ειναι η υφη?
 
margarita79
3. 12-09-2009 13:02
 
το τελικό αποτέλεσμα είναι προς το σκληρό (αφου ψηθούν)δεν είναι όμως πολύ σκληρά αλλά είναι αρεκτά νόστιμα και πιστεύω οτι θα μπορούσε και η ζάχαρη άχνη να αντικατασταθεί με μαύρη ζάχαρη περασμένη στο μούλτι ;)
 
mariazouganeli
4. 14-09-2009 21:54
 
Μαράκι αυτή τη συνταγή την έχω φτιάξει κι εγώ χωρίς την κανέλα αλλά με προσθήκα σοκολάτας σε σταγόνες. 
Πολύ νόστιμα είναι . Θα δοκιμάσω και με κανέλα γιατί μου αρέσει η γεύση της. :p
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/11/10 )