Μια διαφορετική σούπα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα !
Υλικά - 1 κιλό μύδια με το κέλυφος
- ½ φλ. λευκό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- χυμό μισού λεμονιού
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 ποτήρια νερό
- 1 μερίδα γάλα εβαπορέ (από το διχτάκι)
- ελαιόλαδο
- άνηθο
- πιπέρι
Εκτέλεση - Τρίβουμε το κέλυφος από τα μύδια καλά, τραβάμε το πλαϊνό τους μουστάκι και τα ξεπλένουμε καλά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το λεμόνι, το πιπέρι, τον άνηθο και το κρασί και μόλις βράσει ρίχνουμε τα μύδια και τα αφήνουμε για 3 περίπου λεπτά να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
- Αφαιρούμε τα μύδια, βγάζουμε την ψίχα και την κρατάμε.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας το νερό, αφήνουμε να βράσει για λίγο και ρίχνουμε στη σούπα το κορν φλάουρ που το έχουμε διαλύσει στο γάλα και αφήνουμε να πήξει η σούπα.
- Προσθέτουμε την ψίχα από τα μύδια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 5017 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |