Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λαχανόρυζο Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από kotsikos   
Παρασκευή, 11/09/09
Συστατικά
  • 1 κιλό λάχανο άσπρο
  • 1 μικρή ρίζα φινόκιο
  • 2 καρότα κομμένα σε λοξές φέτες
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι φρέσκο άνηθο ή μάραθο
  • 150 γρ. ρύζι μακρύκκοκο λευκό
  • Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κούπα νερό
Εκτέλεση
  • Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέστε το φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες καθώς και το καρότο. Αφήστε για λίγο να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά.
  • Κόψτε σε μικρά τετράγωνα το λάχανο (πρώτα σε λωρίδες και μετά κάθετα). Πλύντε, στραγγίστε και ρίξτε το στην κατσαρόλα μαζί με τα τρυφερά κοτσανάκια του άνηθου ή του μάραθου. Τα φύλλα κρατείστε τα για το τέλος. Αν τα βάλετε τώρα θα χάσουν το χρώμα τους. 
  •  Ανακατέψτε τα λαχανικά καλά. Σκορπίστε πάνω τους  το ρύζι καλά πλυμμένο. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, αλάτι,  πιπέρι και το νερό.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο 1 και ψήνετε για 20 λεπτά. Προσθέτετε τα φύλλα του άνηθου ή του μάραθου ψιλοκομμένα, ελέγχετε το λεμόνι και το αλάτι και σερβίρετε όλο το φαγητό σε πιατέλα. Περιχύνετε με φρέσκο ελαιόλαδο.

 Μην το αφήσετε στην κατσαρόλα περισσότερο χρόνο. Συνεχίζει να ψήνεται και χάνει όλη του τη φρεσκάδα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 5446
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 02/01/10 )