Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Κέικ αλμυρό ρυζιού (πικάντικο)
Κέικ αλμυρό ρυζιού (πικάντικο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 12/09/09
Υλικά
  • 3 κουτ σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά ροδέλες
  • 7-8 λιαστές ντομάτες  κομματάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γραμ. χωριάτικο λουκάνικο ψιλοκομμένο
  • 3-4 ντομάτες κομμένες κυβάκια
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε
  • 3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γρσαμ. Μακρύκοκκο ρύζι
  • αλάτι  όσο χρειάζεται
  • 3 ποτήρια νερό
  • 150 γραμ. φέτα τριμένη και
  • 150 γραμ κεφαλογραβιέρα και
  • 2 αυγά χτυπημένα.
Εκτέλεση
  • Σοτάρω το  σκόρδο στο λάδι τις  πιπεριές και το κρεμμύδι και τις λιαστές, μόλις  ασπρίσουν
  • Προσθέτω το λουκάνικο και  σε 3-4΄τις  ντομάτες  σε κυβάκια.
  • Σε άλλο σκυος σοτάρω το κρεμμύδι  στο αλλό λάδι, και  το ρύζι,  και σβήνουμε  με το κρασί.
  • Μόλις εξατμισθεί αλατίζω και προσθέτω  το νερό, σκεπάζω  και σιγοβράζω. Ανακατεύω το ρύζι με το μείγμα του λουκάνικου και των λαχανικών , τα τυριά  και τα  αυγά τα κτυπημένα.
  • Τα βάζω σε φόρμα κέϊκ πασπαλίζω με τυρί και ψήνω στους 220ο Κ. για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7838
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 22/03/11 )