Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Όσπρια και Δημητριακά arrow Ρύζι-πιλάφι με εσπεριδοειδή και σαφραν
Ρύζι-πιλάφι με εσπεριδοειδή και σαφραν Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 18/09/09

΄Ένα πρωτότυπο πιλάφι....

 Υλικά
  • 500 γραμ μπασμάτι πλυμένο και στραγγισμένο
  • 3 κουτ.σ βούτυρο
  • λίγες ίνες κρόκου σαφράν (ζαφοράς)
  • 3 γαρύφαλλα
  • αλάτι και νερό, όσο να τα καλύπτει
  • ψιλοτριμμένη φλούδα από λεμόνι και πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι γλ. γλυκιά πάπρικα 
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
  • Ξεπλένω, στραγγίζω και σοτάρω το ρύζι με το βούτυρο. Προσθέτω τις ίνες  ζαφοράς και τα γαρύφαλλα, το αλάτι, και νερό τόσο όσο να τα καλύπτει.
  • Το βράζω για 10-12΄ σιγά-σιγά και σκεπασμένο. 
  • Το αφήνω να στεγνώσει άλλα 10΄ σκεπασμένο με μιά πετσέτα κάτω από το καπάκι.

 Το σερβίρω πασπαλισμένο με το ξύσμα των εσπεριδοειδών (του λεμονο-πορτοκαλιού, και το πασπαλίζω με την πάπρικα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6863
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 20-09-2009 15:46
 
μμμ πολύ μυρωδάτο και νόστιμο το πιλαφάκι κυρία Αρετή!!!! Σας αξίζουν συγχαρητήρια
 
mariazouganeli
2. 20-09-2009 21:33
 
Πεντανόστιμο μου φαίνεται... Θα δοκιμαστεί σύντομα! Ευχαριστούμε, pastaflora! :)
 
Pan
3. 20-09-2009 21:42
 
Ωραίο ρυζάκι και πρέπει να είναι πολύ νόστιμο. :p  
Ευχαριστούμε πολύ :)
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/02/11 )