΄Ένα πρωτότυπο πιλάφι.... Υλικά
- 500 γραμ μπασμάτι πλυμένο και στραγγισμένο
- 3 κουτ.σ βούτυρο
- λίγες ίνες κρόκου σαφράν (ζαφοράς)
- 3 γαρύφαλλα
- αλάτι και νερό, όσο να τα καλύπτει
- ψιλοτριμμένη φλούδα από λεμόνι και πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι γλ. γλυκιά πάπρικα
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση - Ξεπλένω, στραγγίζω και σοτάρω το ρύζι με το βούτυρο. Προσθέτω τις ίνες ζαφοράς και τα γαρύφαλλα, το αλάτι, και νερό τόσο όσο να τα καλύπτει.
- Το βράζω για 10-12΄ σιγά-σιγά και σκεπασμένο.
- Το αφήνω να στεγνώσει άλλα 10΄ σκεπασμένο με μιά πετσέτα κάτω από το καπάκι.
Το σερβίρω πασπαλισμένο με το ξύσμα των εσπεριδοειδών (του λεμονο-πορτοκαλιού, και το πασπαλίζω με την πάπρικα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6863 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |