Υλικά (για 24 πακετάκια) - 18-20 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
- 300 γρ. ανθότυρο
- 2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό καρότο περασμένο στο μπλέντερ (όχι λιωμένο!!)
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 σφηνάκια κρέμα γάλακτος
- 2 σφηνάκια κρασί λευκό
- Ελαιόλαδο
- 4 φύλλα κρούστας
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση - Ψιλοκόβουμε τις ωμές καθαρισμένες γαρίδες και τις σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, μαζί με το καρότο και τον άνιθο και αλατοπιπερώνουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί αοσύρουμε από τη φωτιά και α΄φηνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο το μείγμα.
- Σε ένα μπωλ, λιώνουμε το ανθότυρο με το πιρούνι και ανακατεύουμε το μείγμα γαρίδας. Συμπληρώνουμε με την κρέμα γάλακτος ώστε να ομοιογενοποιηθεί.
- Σε λαδωμένο πάγκο απλώνουμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, αφού τα λαδώσουμε κι αυτά. Τα κόβουμε σε τρεις λωρίδες και την κάθε λωρίδα στα δύο ώστε να έχουμε 24 φύλλα τελικά.
- Βάζουμε στο κέντρο του κάθε φύλλου 1 κουταλιά από το μείγμα και κλείνουμε σε πακετάκι.
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε άφνονο ελαφρύ λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν καλά. Εναποθέτουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε ζεστά με γλυκόξινη σάλτσα on the side.
TIPS: Αν χρησιμοποιήσουμε λεπτό φύλλο κρούστας μπορούμε να τα κλείσουμε σε μορφή πουγκιού. Εγώ έκανα την ανοησία να μην προσέξω το πακέτο και αγόρασα χωριάτικο φύλλο, εξ ου και τα «πακετάκια». Τα πουγκάκια, μου σχίζονταν σε όλες τις μεριές!!! Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 5131 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |