Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ψαρόσουπα Νο.05 (αυγολέμονο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από joannoula   
Δευτέρα, 14/09/09

 Αυτή την ψαρόσουπα την έτρωγα παιδί, έτσι μαγειρεμένη, από τα χεράκια της μανούλας μου! Στη συνέχεια είδα οτι & τα παιδιά μου, μικρά, την έτρωγαν πολύ ευχάριστα! Είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά νοστιμότατη, ενθουσιάζει πάντα & τους μεγάλους & έτσι καθιερώθηκε περνώντας στις επόμενες γενιές!

Υλικά
  • 1 1/2 κιλό ψάρι για σούπα λίγο μεγαλούτσικο
  • 3 πατάτες  3 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κλωνάρια σέλινο-Λίγη σελινόριζα
  • ½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι άτριβο σε κόκκους (λίγα σπυριά)
  • 1 φλυτζανάκι μικρό καφέ ρύζι γλασέ
  • 2 αυγά
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • Νερό
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια & τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει. Τα βράζουμε για περίπου 45 λεπτά. Προσθέτουμε τα ψάρια τα οποία έχουμε καθαρίσει & αλατίσει, το λάδι, το δαφνόφυλλο, αλάτι, τους κόκκους πιπεριού & εάν χρειάζεται λίγο νερό ακόμη να σκεπάζονται τα ψάρια. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε αρκετά το μάτι ώστε ίσα που να σιγοβράζουν για να μη μας διαλυθούν τα ψάρια. Σιγοβράζουμε με μισάνοιχτο καπάκι, να φύγει η έντονη μυρωδιά του ψαριού, για περίπου 20 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, βγάζουμε με προσοχή τα ψάρια από τη σούπα. Στο χειροκίνητο μύλο των λαχανικών & με την πιο χοντρή σίτα  αλέθουμε όλα τα βρασμένα λαχανικά μας. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μας τον πολτό των λαχανικών, προσθέτουμε όλο το ζωμό, αφού τον σουρώσουμε για να μην υπάρχει κανένα ψαροκόκκαλο, δοκιμάζουμε το αλατάκι & βάζουμε στο μάτι. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρυζάκι & βράζουμε για 15 λεπτά. Μόλις κρυώσει, ετοιμάζουμε το γνωστό αυγολέμονο (χτυπάμε ασπράδια καλά, προσθέτουμε κροκάδια, προσθέτουμε πολύ αργά το χυμό λεμονιού & προσθέτουμε επίσης πολύ αργά μερικές κουταλιές από το ζωμό της σούπας να δέσει με το αυγολέμονο) & αυγοκόβουμε την σούπα μας.

Το βρασμένο ψάρι μπορούμε να το καθαρίσουμε & να το ρίξουμε σε κομμάτια μέσα στη σούπα μας ή να το σερβίρουμε χώρια με μαγιονέζα ή με μπόλικο λαδολέμονο & μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Τα λαχανικά & το ρύζι μπορείτε να τα αυξομειώσετε ανάλογα με το πόσο πηκτή θέλετε τη σούπα σας.

Συγχωρήστε με για την χωρίς χρώμα συνταγή μου, αλλά δεν τα πάω καλά με fotos. Καλή σας επιτυχία & Καλή σας όρεξη!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6100
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 15-09-2009 06:45
 
joannoula είναι φανταστική η συνταγή σου  
Κάπως έτσι κάνει η μητέρα μου την κοτόσουπα και γίνεται φανταστική :upset
 
mariazouganeli
2. 17-09-2009 15:05
 
Πρέπει να είναι πολύ νόστιμη. Θα τη δοκιμάσω άμεσα γιατί τα μικρά μου με τις σούπες να πάνε καλά!
 
voula
3. 10-05-2011 17:49
 
Πάρα πολύ νόστιμη η συνταγή σου! Αυτό που θα αφαιρέσω τη δεύτερή φορά που θα την κάνω είναι το φύλλο δάφνης. Ίσως "βάρυνε" λίγο τη γεύση της σούπας και το αποτέλεσμα - γευστικά - δεν ήταν το αναμενόμενο. Κατά τα άλλα πήρε τα εύσημα απο τα μέλη της οικογένειας! Σε ευχαριστώ πολύ! :)
 
popi81

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 02/11/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός