Ρολλάκια γαρίδας σε τεμπούρα |
|
Έχει υποβληθεί από Flora
|
Τρίτη, 15/09/09 |
Υλικά (για 20 ρολλάκια) - 20 μεγαλούτσικες γαρίδες
- 20 φέτες μπέικον
- 20 λεπτές «φλούδες» κολοκυθιού ( 2-3 μέτρια κολοκύθια)
- Αλάτι, πάπρικα
- 1 ½ κούπα αλεύρι
- 2 κ.γλ. corn flour
- 1 ασπράδι αυγού
- Παγωμένο νερό
- Ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση - Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι, το κέλυφος και το εντεράκι αφήνοντας μόνο την άκρη της ουρίτσας. Τις ξεπλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις αλατίζουμε ελαφρώς.
- Με το μαγικό εργαλειάκι που καθαρίζουμε τις πατάτες κόβουμε φλούδες κολοκυθιού. Αλατίζουμε.
- Τυλίγουμε σε κάθε γαρίδα 1 φέτα μπέικον και 1 φέτα κολοκυθιού κι στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
- Σε μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το corn flour, το ασπράδι αυγού, αλάτι και πάπρικα. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά με παγωμένο νερό ( θα έχουμε πιο τραγανό αποτέλεσμα ) έως ότου να έχουμε ένα χυλό παχύρρευστο που να στέκεται πάνω στο ρολλάκι χωρίς να είναι πολύ κολλώδης. Μη σας φοβίζουν οι «σβόλοι», με το τηγάνισμα θα μετατραπούν σε τραγανά κομματάκια.
- Ζεσταίνουμε καλά σε μικρή κατσαρόλα άφθονο λάδι, βουτάμε τα ρολλάκια στην τεμπούρα και τα ρίχνουμε μέσα. Τηγανίζουμε λίγα- λίγα ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, μέχρι να χρυσίσουν καλά και να ψηθεί η γαρίδα μέχρι μέσα. 2’-3’ είναι αρκετά.
- Βγάζουμε με τρυπητή σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε ζεστά με γλυκόξινη σάλτσα ή μαγιονέζα.
- Μην ξεχάσετε να βγάλετε τις οδοντογλυφίδες!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 6701 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 30/04/10 )
|