Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Ρολλάκια γαρίδας σε τεμπούρα
Ρολλάκια γαρίδας σε τεμπούρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Flora   
Τρίτη, 15/09/09
tempoura_shrimps_2_400_02
Υλικά (για 20 ρολλάκια)
  • 20 μεγαλούτσικες γαρίδες
  • 20 φέτες μπέικον
  • 20 λεπτές «φλούδες» κολοκυθιού ( 2-3 μέτρια κολοκύθια)
  • Αλάτι, πάπρικα
  • 1 ½ κούπα αλεύρι
  • 2 κ.γλ. corn flour
  • 1 ασπράδι αυγού
  • Παγωμένο νερό
  • Ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
  • tempoura_shrimps_400Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι, το κέλυφος και το εντεράκι  αφήνοντας μόνο την άκρη της ουρίτσας. Τις ξεπλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις αλατίζουμε ελαφρώς.
  • Με το μαγικό εργαλειάκι που καθαρίζουμε τις πατάτες κόβουμε φλούδες κολοκυθιού. Αλατίζουμε.
  • Τυλίγουμε σε κάθε γαρίδα 1 φέτα μπέικον και 1 φέτα κολοκυθιού κι στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
  • Σε μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το corn flour, το ασπράδι αυγού, αλάτι και πάπρικα. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά με παγωμένο νερό ( θα έχουμε πιο τραγανό αποτέλεσμα ) έως ότου να έχουμε ένα χυλό παχύρρευστο που να στέκεται πάνω στο ρολλάκι  χωρίς να είναι πολύ κολλώδης. Μη σας φοβίζουν οι «σβόλοι», με το τηγάνισμα θα μετατραπούν σε τραγανά κομματάκια.
  • Ζεσταίνουμε καλά σε μικρή κατσαρόλα άφθονο λάδι, βουτάμε τα ρολλάκια στην τεμπούρα και τα ρίχνουμε μέσα. Τηγανίζουμε λίγα- λίγα ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, μέχρι να χρυσίσουν καλά και να ψηθεί η γαρίδα μέχρι μέσα. 2’-3’ είναι αρκετά.
  • Βγάζουμε με τρυπητή σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε ζεστά με γλυκόξινη σάλτσα ή μαγιονέζα.
  • Μην ξεχάσετε να βγάλετε τις οδοντογλυφίδες!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 6701
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 15-09-2009 14:13
 
Βρε Φλώρα με τσάκισες! Τι συνταγή είναι αυτή κορίτσι μου?? Μπράβο!
 
vago
2. 15-09-2009 14:48
 
Φλώρα είσαι καταπληκτική!!!
 
xanthibax
3. 15-09-2009 15:19
 
Αυτό μάλιστα !! Είσαι χρυσοχέρα !
 
sgr
4. 16-09-2009 08:08
 
:zzz :zzz :zzz Ευχαριστώ!!!
 
Flora
5. 16-09-2009 08:23
 
Τέλειο :p θα δοκιμαστεί άμεσα  
ευχαριστούμε για την δημιουργία
 
maroula
6. 17-09-2009 14:57
 
Καλά Φλώρα φαίνεται τέλειο και αν κρίνω και από τα υλικά πρέπει να είναι μοναδικό πιάτο. Να΄σαι καλά και πάντα να έχεις όρεξη να κάνεις τόσο ωραία πράγματα.
 
voula
7. 18-09-2009 08:15
 
Σας ευχαριστώ κορίτσια, είναι πράγματι πολύ ντελικάτη νοστιμιά :)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 30/04/10 )