Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πίτσα Νο.12 (Patatino) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 15/09/09
phpw9ijubpm_400
H πίτσα αυτη ειναι ετοιμη μεσα σε 40 λεπτά.Η ιδιατεροτητα της ειναι οτι το ζυμάρι δε θελει καθολου φουσκωμα μιας και δεν περιεχει μαγια.Η γέμισή της περιεχει και πατατουλες τηγανιτες!!Μου φαινεται οτι ειναι ενας αγαπημενος συνδιασμος μικρών και μεγάλων..
Υλικά (για μία λαμαρίνα φούρνου)
Για το ζυμάρι
  • 600 γρ. φαριν απ αλευρι
  • 1 3/4  φλιτζανι τσαγιου σοδα αναψυκτικο(περιπου 280-290 μλ)
  • 1/4 φλιτζανι τσαγιου λάδι
  • 1/4 κ.γ ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.σ ρίγανη
Για την πίτσα
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας συν λιγη ζαχαρη ή κέτσαπ
  • Ζαμπον σε φέτες
  • Μπεικον σε φέτες
  • 250 γρ.κιτρινο τυρί τριμμενο
  • 1 πιπερια  ψιλοκομμενη
  • 3 πατάτες κομμενες σε μπαστουνάκια και τηγανισμενες ή ψημένες στο γκρίλ
  • Ρίγανη, πιπέρι
Εκτέλεση
  • phpkziomtpm_400Ζυμωνουμε στο μιξερ ή στο χερι ολα τα υλικα για τη ζυμη μας(δε χρειαζεται φούσκωμα).
  • Λαδώνουμε ελαφρά τη λαμαρίνα του φουρνου και απλωνουμε το ζυμαρι με τα δάχτυλά μας.
  • Απο πανω ριχνουμε την κετσαπ ή το χυμο ντοματας και πασπαλιζουμε λίγη ζάχαρη και ρίγανη.
  • Πασπαλιζουμε λίγο τριμμενο τυρι και μετα προσθετουμε το ζαμπον ,την ψιλοκομένη πιπερια και λιγο μπεικον.
  • Ριχνουμε τις τηγανισμενες πατάτες και καλύπτουμε με το τριμμενο τυρί.
  • Ψηνουμε σε δυνάτο φουρνο(200-220 βαθμους)με αντιστασεις πανω-κατω για 30 λεπτα ή μεχρι η πιτσα μας να ροδίσει.

Φυσικά ολα τα υλικα μπορουν να διαμορφωθουν αναλογα τα γουστα σας.Μπορειτε να φτιαξετε τη μιση λαμαρινα με ενα ειδος και την αλλη μιση λαμαρινα με ενα αλλο. 

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (28) | Εμφανίσεις: 6635
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 16-09-2009 09:59
 
Πεινάωωωωωω τι μας κάνεις βρε Μαργαρίτα :upset
 
mariazouganeli
2. 16-09-2009 12:21
 
Ax!!! Πόνεσα! 
Τι βαρυ χτηπιμα ήταν αυτό!  
Η πιτσα γιαλιζει στην φωτογραφεια και τα σάλια τρέχουν!!!
 
susudi
3. 16-09-2009 13:07
 
Απαπαπα Μαργαριτούλα :upset Τί΄ναι τούτο μία η ώρα μεσημέρι μέσα στη πείνα & στη δουλειά :eek Ζωγράφισες πάλι,αστέρι μου :zzz Θα δοκιμαστεί λίαν συντόμως,πές μου παρακαλώ να ξέρω πάντα στις συνταγές σου:το φλυτζάνι τσαγιού σου πόσα ml είναι περίπου;
 
joannoula
4. 16-09-2009 13:30
 
κοριτσια ευχαριστω ..το φλιτζανι που χρησιμοποιω εγω ειναι χωρητικοτητας περιπου 170-180 μλ. 
Γενικα για τη ζυμη.. θα τη δειτε οτι ειναι ετοιμη μολις ξεκολαει απο τα τοιχωματα του μιξερ και εχετε μια ελαστικη ζυμη που δεν κολλαει καθολου στα χερια και μπορειτε να την ανοιξετε ευκολα στο ταψί με τα δάχτυλα σας.
 
margarita79
5. 16-09-2009 14:08
 
Καλέ τι ιδέα ήταν αυτή πάλι!! Θα δοκιμαστεί το Σάββατο που έχουμε βραδιά πίτσας ;)
 
vago
6. 16-09-2009 16:01
 
Λοιπόν Μαργαρίτα σαν ειδικός στην πίτσα (έχω πει ότι έχω δουλέψει9 χρόνια σε μια απ τις μαγαλύτερες αλυσίδες ε;)θα πω ότι την πίτσα σου τη βρίσκω άψογη. ;) Η ζύμη σου μου φαίνεται σαν την κλασική ιταλική και έχεις το σωστό στήσιμο υλικών. 
Βλέπω ότι δε βράζεις τη σάλτσα και σωστά. Καμμία πιτσαρία δεν το κάνει. Η συνταγή στις σάλτσες είναι πάντα πελτές, νερό και διάφορα μυρωδικά κατά προτίμηση, (μπορείς να τα προσθέτεις δηλαδή μέσα στη σάλτσα)καλό ανακάτεμα και έτοιμη. 
Και όπως βλέπω την ποσότητα μπορούν να γίνουν και 2 πίτσες οικογενειακές στο μαγάλο στρογγυλό ταψάκι της πίτσας. 
Να πω γενικότερα ότι η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει απ τα τοιχώματα και τυλίγεται γύρω από το γάντζο. 
Τη βγάζουμε και μέχρι να τη δουλέψουμε τη σκεπάζουμε με πλαστική σακούλα. 
Επίσης σ αυτό το σημείο μπορεί να καταψυχθεί. :)
 
Faye
7. 16-09-2009 17:50
 
Η πατατούλα η τηγανιτή στα υλικά της με ενθουσίασε!!! Θα έβαζα και λίγο κρεμμύδι ξερό σε πολύ λεπτές φετούλες για τη γλύκα ;) 
Ωραία ιδέα, Μαργαρίτα :zzz
 
Flora
8. 19-09-2009 12:50
 
Μαργαρίτα έκανα την πατατίνο και ήταν πραγματικά πολύ καλή. Η πατάτα πήγαινε πάρα πολύ και άρεσε σ΄όλους. Ασε που ήταν και πιο χορταστική με την πατατούλα!
 
voula
9. 20-09-2009 20:23
 
Λοιπόν την έφτιαξα χθες και όπως το περίμενα έγινε πολύ καλή. Η ζύμη όπως την ήθελα μόνο που τη μοίρασα σε 2 ταψάκια και έφτιαξα τη μία με τυρί - ζαμπόν- πατατούλα - τυρί - λουκανικάκι - αυγό - πιπεριά και τη δεύτερη τυρί - σαλαμάκι πικάντικο - πιπεριά - μανιτάρι - κρεμμύδι - τυρί -φέτα - τομάτα - ελιές και ρίγανη. 
Υπέροχες και οι δύο :p
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 19/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός