H πίτσα αυτη ειναι ετοιμη μεσα σε 40 λεπτά.Η ιδιατεροτητα της ειναι οτι το ζυμάρι δε θελει καθολου φουσκωμα μιας και δεν περιεχει μαγια.Η γέμισή της περιεχει και πατατουλες τηγανιτες!!Μου φαινεται οτι ειναι ενας αγαπημενος συνδιασμος μικρών και μεγάλων.. Υλικά (για μία λαμαρίνα φούρνου)
Για το ζυμάρι - 600 γρ. φαριν απ αλευρι
- 1 3/4 φλιτζανι τσαγιου σοδα αναψυκτικο(περιπου 280-290 μλ)
- 1/4 φλιτζανι τσαγιου λάδι
- 1/4 κ.γ ζάχαρη
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κ.σ ρίγανη
Για την πίτσα - 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας συν λιγη ζαχαρη ή κέτσαπ
- Ζαμπον σε φέτες
- Μπεικον σε φέτες
- 250 γρ.κιτρινο τυρί τριμμενο
- 1 πιπερια ψιλοκομμενη
- 3 πατάτες κομμενες σε μπαστουνάκια και τηγανισμενες ή ψημένες στο γκρίλ
- Ρίγανη, πιπέρι
Εκτέλεση - Ζυμωνουμε στο μιξερ ή στο χερι ολα τα υλικα για τη ζυμη μας(δε χρειαζεται φούσκωμα).
- Λαδώνουμε ελαφρά τη λαμαρίνα του φουρνου και απλωνουμε το ζυμαρι με τα δάχτυλά μας.
- Απο πανω ριχνουμε την κετσαπ ή το χυμο ντοματας και πασπαλιζουμε λίγη ζάχαρη και ρίγανη.
- Πασπαλιζουμε λίγο τριμμενο τυρι και μετα προσθετουμε το ζαμπον ,την ψιλοκομένη πιπερια και λιγο μπεικον.
- Ριχνουμε τις τηγανισμενες πατάτες και καλύπτουμε με το τριμμενο τυρί.
- Ψηνουμε σε δυνάτο φουρνο(200-220 βαθμους)με αντιστασεις πανω-κατω για 30 λεπτα ή μεχρι η πιτσα μας να ροδίσει.
Φυσικά ολα τα υλικα μπορουν να διαμορφωθουν αναλογα τα γουστα σας.Μπορειτε να φτιαξετε τη μιση λαμαρινα με ενα ειδος και την αλλη μιση λαμαρινα με ενα αλλο. Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (28) | Εμφανίσεις: 8201 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |