Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ρεβιθάδα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Flora   
Τετάρτη, 16/09/09
.jpg_400_07
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 500γρ. ρεβίθια
  • 1 μεγάλη πατάτα σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, λευκό πιπέρι
  • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
  • Βάζουμε από  το βράδυ τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό με τη σόδα, να φουσκώσουν.
  • Πριν το μαγείρεμα, τα ξεπλένουμε καλά, τρίβωντάς τα μεταξύ τους, να φύγουν τα περιττά φλούδια.
  • Τα ρίχνουμε σε νερό που τα σκεπάζει και τα βράζουμε μαζί με την πατάτα, τον άνιθο και  λίγο πιπεράκι.
  • Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε όσο λάδι θέλουμε και το αλάτι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και σβήνουμε το μάτι.
  • Εμάς μας αρέσουν χειλωμένα και τα σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 13680
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 18-09-2009 13:33
 
χμμμ μου αρέσει πολύ αυτή η εναλλακτική πρόταση με την πατάτα και το άνιθο Φλο!!! Μια ερώτηση μόνο, δεν χρειαζεται να τα ξαφρίσουμε πρώτα ? Τα βάζουμε όλα αμέσως?  
 
Να ξέρεις θα δοκιμαστεί (τρελαίνομαι για ρεβύθια) :)
 
mariazouganeli
2. 18-09-2009 13:57
 
πολυ λαχταριστη... 
Λοιπον εγω ως γνωστη τεμπελα αγοραζω αποφλοιωμενα ρεβυθια :grin και τα φτιαχω κατα τα γνωστα μονο που στο τελος προσθετω ριγανη και λεμονακι. 
Παντως ανηθο δεν εχω βαλει ποτε και μου φαινεται θα του πηγαινει πολυ!ωραια ιδεα φλο!
 
margarita79
3. 18-09-2009 14:35
 
Εγώ , τα βάζω να μουσκέψουν χωρίς σόδα, το πρωί τα σουρώνω και όπως είναι τα πασπαλίζω με μια κουταλιά της σούπας σόδα δισανθρακικής , και τα ανακατεύω να πάει παντού. Μετά από ενα τέταρτο της ώρας τα τρίβω μεταξύ τους, και βγάζω και πετάω τίς μισές περίπου φλούδες (διότι οι άλλες χρειάζονται αφού μας δίνουν τι πολίτιμες ίνες για το έντερο). 
Κατόπιν τα ξεπλένω πάρα πολύ καλά, και τα βάζω σε σκέτο νερό, χωρίς λάδι , τόση ποσότητα όση να τα σκεπάζει το νερό. 
Χοντροκόβω ένα μεγάλο κρεμμύδι, και το ρίχνω και αυτό μέσα αφού πρώτα τα ξαφρίσω κσλά. 
Κατόπιν τα αφήνω να βράσουν μισή ώρα και πολύ είναι , εαν αυτά είναι βραστερά, και τότε μόνο προσθέτω το λάδι όσο επιθυμώ και το αλατοπίπερο και τα αφήνω να χυλώσουν μόνα τους....!!! 
 
Επειδή συνήθως με την κατανάλωση των οσπρίων δημιουργούνται για να αποφύγω τις ...ατομικές... βόμβες!!! 
κατά το βράσιμο όλων των οσπρίων, προσθέτω στα υλικά μου, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας. 
Δεν φαίνεται καθόλου στην γεύση και είναι ευεργετική.  
 
Και μια ιατρική συμβουλή όσοι υποφέρουν άπό ουρική αρθρίτιδα (πάθηση του ουρικού οξέως (ρευματοειδή αρθρίτιδα,καλά θα είναι να αποφεύγουν τα ρεβύθια τα φασόλια πάσης φύσεως ξερά -χλωρά, και τις φακές και γενικά τα όσπρια.
 
pastaflora
4. 19-09-2009 05:44
 
Φλωρίτσα από τα αγαπημένα μου φαγητά. Θα δοκιμάσω και εγώ να βάλω πατάτα :zzz
 
ekaterini
5. 19-09-2009 13:10
 
σόδα δεν χρειάζεται (imho) ένα χημικό που μπορείς άνετα να παρακάμψεις. 
Βάλτε τα ρεβίθια αποβραδίς σε νερό με μπόλικο αλάτι γιατί βοηθά στην όσμωση και στο φούσκωμα με νερό του όσπριου. Το πρωί ξέπλυμα και βράσιμο με μπόλικο νερό.  
Η ιδέα της πατάτας μου άρεσε, υποθέτω πως λιώνει και χυλώνει την σούπα. Θα δοκιμαστεί άμεσα
 
xlogo
6. 19-09-2009 17:13
 
Η αλήθεια είναι πως τα καλά, βραστερά ρεβύθια δεν χρειάζονται σόδα, και εκεί δεν τη χρησιμποποιώ. Αν όμως δεν βρω, και πάρω συσκευασμένα του εμπορίου, που είναι συνήθως σαν στραγάλια :upset δεν μπορώ να την αποφύγω :sigh  
Η πατάτα πράγματι τα χυλώνει όμορφα και ο άνηθος τους δίνει μια ιδιαίτερη γεύση που αρέσει πολύ :grin
 
Flora
7. 19-09-2009 21:09
 
Φλώρα ωραία παραλλαγή ρεβυθόσουπας :)  
Εγώ θα πρόσθετα και λίγο κρεμμυδάκι σ αυτή τη συνταγή φρέσκο που ταιριάζει και με το άνηθο ;)  
Κατά τα άλλα την προετοιμασία εγώ την κάνω όπως η pastaflora ακριβώς και όταν τεμπελιάζω χρησιμοποιώ αποφλοιωμένα.  
Επίσης τα μαγειρεύω το καλοκαίρι και με φρέσκια τοματούλα τους πάει πολύ. 
Σόδα χρησιμοποιώ πάντα γιατί το αν είναι καλόβραστα τα ρεβυθάκια θα το μάθουμε μετά το βράσιμο οπότε τότε θα είναι αργά. 
Για την πατάτα να πω κάτι. Τη χρησιμοποιούσε πολύ η γιαγιά μου σε πολλά φαγυτά, πρόσθετε πάντα μια πατάτα για να χυλώνει το φαγητό, ίσως δεν είχαν και κορν φλάουρ τότε, πάντως την έβαζε και σε σούπες και σε σάλτσες.
 
Faye
8. 19-09-2009 23:10
 
Quote:
Σόδα χρησιμοποιώ πάντα γιατί το αν είναι καλόβραστα τα ρεβυθάκια θα το μάθουμε μετά το βράσιμο οπότε τότε θα είναι αργά.

 
 
γιαυτό υπάρχει η χύτρα 
1.οικονομία στο ρεύμα 
2.μικρότερος χρόνος βρασμού αρα και περιορισμός καταστροφής των θρεπτικών συστατικών του φαγητού 
3. δεν κλείνει την/τον νοικοκυρά/η στην κουζίνα για ώρες
 
xlogo
9. 20-09-2009 10:10
 
@Faye: Συνήθως αγοράζω χύμα όσπρια από μεγάλο μπακάλικο της περιοχής μου. Τα φέρνει από παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και είναι τσεκαρισμένη η ποιότητά τους, οπότε είμαι σίγουρη για τους χρόνους βρασμού.  
Η ντομάτα σαν ιδέα μου άρεσε πολύ ;) 
@xlogo: Συνήθως μαγειρεύω 2 μερίδες φαγητού, το πολύ 4. Ακόμη και η 6λιτρη χύτρα δεν με βολεύει και με περιορίζει αφάνταστα στο άνοιξε-κλείσε ώστε να προσθέσω κάποιο επιπλέον υλικό ή στην παρασκευή της σάλτσας του εκάστοτε φαγητού.
 
Flora
10. 20-09-2009 20:15
 
Φλώρα μου έτσι συμφωνώ κι εγώ αλλά εγώ επειδή παίρνω συνήθως του εμπορίου βάζω και σοδίτσα. 
Τη χύτρα βρε παιδιά δε μπορώ να τη βολευτώ με τίποτα. Αν έχω μαγειρέψει 2 - 3 φορές στη ζωή μου ζήτημα είναι. :roll  
Φλώρα την τοματούλα την τρίβω στον τρίφτη και την προσθέτω μαζί με ένα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και λίγο νεράκι να μη γίνουν σούπα αλλά σαν γιαχνί. Δοκίμασέ τα και θα δεις. Ειδικά το καλοκαίρι τρώγονται πολύ ευχάριστα και κρύα.
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 06/02/11 )