Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Καπνιστές σκεπαστές μπριζόλες
Καπνιστές σκεπαστές μπριζόλες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 16/09/09
phptsuaappm_400

Πολλά χρόνια ο άνδρας μου, μου ζητούσε να φτιάξω καπνιστές μπριζόλες αλλά εγώ έβρισκα μόνο εισαγωγής και το απέφευγα. Αυτή τη φορά στο χασάπη βρήκα καπνιστές μπριζόλες Κρήτης και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικο. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ψάξτε στα κρεοπωλεία της γειτονιάς σας και φτιάξτε τις. Μακαρι να μπορούσατε να τις γευτείτε μέσω της οθονης.
Είναι καταπληκτικές  !!!

Υλικά
  • 4 μπριζόλες καπνιστές(Χασίκος Κρητικές)
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • Κασέρι ή gouda τριμμένο ή σε φέτες
  • 200 γρ μανιτάρια σε φέτες σοταρισμένα σε ελάχιστο βιταμ
  • 2 κ.σ κρασί λευκό ή μπύρα
  • Αλατι,λιγη πάπρικα

Για τη σως

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • Λίγες σταγόνες βαλσαμικο ξύδι
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • ½ κ.σ κέτσαπ( ή και παραπάνω ανάλογα τα γούστα)
  • Αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Οι καπνιστές μπριζόλες είναι σχεδόν έτοιμες και δε θέλουν πολύ ψήσιμο για αυτό τις βάζουμε στο γκριλ ισα να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές έχοντας ρίξει ελάχιστο αλάτι.
Εναλλακτικά μπορείτε να τις ψήσετε σε αντικολλητικο τηγάνι χωρίς λάδι ή ακόμα και σε τοστιέρα-ψηστιέρα
Εντωμεταξύ έχετε σοτάρει τα μανιτάρια σε ελάχιστο βιταμ.Ριχνετε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και σβήνετε με το κρασι.Αφηνετε να ψηθούν μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά και κατεβάζετε από το μάτι.
php9zfbclpm_400
Σκεπάζετε κάθε μπριζόλα με μια φέτα ζαμπόν ,από πάνω μοιράζετε τα μανιτάρια και καλύπτετε με το τυρί.
Βάζετε το ταψακι στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.
Οι μπριζολίτσες είναι έτοιμες!!!!!!
Σερβίρετε με πατατούλες τηγανιτές και τη σως γιαουρτιού την οποία φτιάχνετε ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Αν θέλετε πασπαλίζετε από πάνω γλυκιά πάπρικα.
php2dtwnqpm_400

Είναι ένα ιδανικό πιάτο για βραδιά μπύρας ειδικά αν φτιάξετε και άλλα κρεατικά και λουκάνικα και τα σερβίρεται υπό μορφή ποικιλίας!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 19273
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 17-09-2009 18:31
 
Ελα βρε Μαργαρίτα αυτό δεν είναι μαγειρική αυτό είναι ποίηση :upset  
Τι μας κάνεις πάλι βρε παιδί μου :zzz
 
mariazouganeli
2. 17-09-2009 23:40
 
Μαργαρίτα ούτε καν ήξερα ότι υπάρχουν :roll θα τις ψάξω όμως γιατί η συνταγή μου φαίνεται καταπληκτική :)  
Να σε ρωτήσω είναι σαν τις κανονικές μπριζόλες στην εμφάνιση; Χοιρινές ή μοσχαρίσιες;
 
Faye
3. 18-09-2009 08:13
 
Τέλειες οι μπριζολίτσες Μαργαρίτα!!! 
Έχεις τα εύσημα και του Γκι, που ανυπομονεί να τις δοκιμάσει :grin :grin  
Φαίη, σε όψη είναι σαν τις χοιρινές.  
Εγώ τις βρίσκω και σε μεγάλο ελληνικό s/m στο τμήμα των αλλαντικών, αρκεί να τις ζητήσεις "καπνιστή χοιρινή μπριζόλα με κόκκαλο". Ζητήστε να σας τις κόψουν χοντρές, γίνονται πιο ζουμερές και πολύ νόστιμες ;)
 
Flora
4. 18-09-2009 09:43
 
Ούτε κι εγώ ήξερα ότι υπάρχουν. Θα τις ζητήσω εκεί που έχουν και του πουλιού το γάλα ;) και μάλλον θα παραλείψω τη σως γιαουρτιού.
 
vago
5. 18-09-2009 10:46
 
Κοριτσια να τς ψαξετε ειναι καταπληκτικες!!Φαιη ειναι οπως τα λεει η φλωρα και οπως τις βλεπεις στη φωτο. 
Χοιρινες μπριολες (οι δικες μου δεν ειχαν κοκαλο ηταν φιλετακια και σχετικα απαχα)αλλά καπνιστες και πολυ νοστιμες.Επισης ναι πρεπει να ειναι λιγο χοντρουτσικες και το δικο μου πακετακι ετσι τις ειχε μεσα. 
Φλο μου οι αντρες τελικα τρελαινονται για αυτο το μεζε..ο δικος μου κοντεψε να φαει και το πιατο!! :p :p  
Βαγγο τη σως γιαουρτιου την εβαλα διπλα δεν εχει να κανει με τη σκεπαστη μπριζολα μπορεις να την παραλειψεις ανετα!!
 
margarita79
6. 19-09-2009 11:13
 
Πλέον από το ο"όνομα" και μόνον καταλαβαίνω ποια συνταγή είναι της Μαργαρίτας - μπράβο μαργαρίτα έχεις στυλ και μεράκι... θα την δοκιμάσω σήμερα κιόλας.
 
KATE
7. 19-09-2009 11:15
 
Τι μου λες βρε Κατε?Απο το ονομα και μονο?ααα πρεπει να αλλξω το στυλ μου για να εχει σασπενς :grin  
Να τις δοκιμασεις και περιμενω εντυπωσεις..αληθεια βρηκες καπνιστες μπριζολες?
 
margarita79
8. 20-09-2009 21:32
 
Λοιπόν κορίτσια κατ αρχήν να ευχαριστήσω τη Φλώρα για τις διευκρινήσεις :)  
Τις μπριζολίτσες τις βρήκα σε κατάστημα με κρητικά προιόντα της περιοχής μου και δεν ήταν Χασίκος αλλά Βαβουράκης, αλλά υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα s.m στο τμήμα αλλαντικών και όχι στο κρεοπωλείο. 
Τις έψησα σε τοστιέρα - γκριλιέρα γύρω στα 7 λεπτά και ακολούθησα την υπόλοιπη διαδικασία ακριβώς μόνο που αντικατέστησα το βιτάμ με βούτυρο γάλακτος.Τις σέρβιρα πάνω σε τηγανίτα πατάτας και συμπλήρωσα με καροτάκια γλασέ (θα βάλω τη συνταγή γιατί είναι ωραίες γαρνιτούρεςγια κρεατικά) και τη σως γιαουρτιού. Ήταν υπέροχες μαλακές και μυρωδάτες και έγιναν ανάρπαστες. Επίσης να πω ότι ταίριαζε πολύ η σως γιαουρτιού αν και δεν είχα τουρσί και έβαλα κανονικό αγγουράκι. 
Να πω ότι όταν τις έβγαλα από την ψηστιέρα έβαλα σε μία λίγο βουτυράκι όπως ήταν ζεστή και τη δοκίμασα και σκέτη. Ήταν πολύ ωραία και μπορεί να συνδυαστεί έτσι απλή σε gril-mix. 
Μαργαρίτα thanks για τη συνταγή. :)
 
Faye
9. 02-10-2009 18:39
 
Τις βρήκα και εγώ τις καπνιστές μπριζόλες του Χάσικου (ετσι μου είπαν απο το μαγαζί οτι είναι το όνομα) σε μαγαζί με κρητικά προιόντα.  
Η συνταγή σου Μαργαρίτα ειναι φοβερή και εύκολη. :) 
Επισης βρήκα και πανσέτα καπνιστή του Χάσικου.. Την έκανα με Σως ροκφόρ και ολοι γλύφαμε τα δάχτυλά μας..!:P Θα ανεβάσω σύντομα συνταγή.
 
georgegr
10. 02-10-2009 19:31
 
georgegr χαιρομαι πολυ που σου αρεσαν!! 
Και εγω σημερα τις ξαναεφτιξα αλλα αυτη τη φορα τις αλειψα με πικαντικη μουσταρδα και απο πανω εβαλα και παλι τυρακι να λιωσει. 
Εγιναν φοβερες! 
Ωστε υπαρχει και πανσετα ε?Σε ευχαριστω για την πληροφορια!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 27/12/13 )