Πολλά χρόνια ο άνδρας μου, μου ζητούσε να φτιάξω καπνιστές μπριζόλες αλλά εγώ έβρισκα μόνο εισαγωγής και το απέφευγα. Αυτή τη φορά στο χασάπη βρήκα καπνιστές μπριζόλες Κρήτης και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικο. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ψάξτε στα κρεοπωλεία της γειτονιάς σας και φτιάξτε τις. Μακαρι να μπορούσατε να τις γευτείτε μέσω της οθονης. Είναι καταπληκτικές !!! Υλικά - 4 μπριζόλες καπνιστές(Χασίκος Κρητικές)
- 4 φέτες ζαμπόν
- Κασέρι ή gouda τριμμένο ή σε φέτες
- 200 γρ μανιτάρια σε φέτες σοταρισμένα σε ελάχιστο βιταμ
- 2 κ.σ κρασί λευκό ή μπύρα
- Αλατι,λιγη πάπρικα
Για τη σως - 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- Λίγες σταγόνες βαλσαμικο ξύδι
- 1 κ.σ μουστάρδα
- ½ κ.σ κέτσαπ( ή και παραπάνω ανάλογα τα γούστα)
- Αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
Εκτέλεση Οι καπνιστές μπριζόλες είναι σχεδόν έτοιμες και δε θέλουν πολύ ψήσιμο για αυτό τις βάζουμε στο γκριλ ισα να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές έχοντας ρίξει ελάχιστο αλάτι. Εναλλακτικά μπορείτε να τις ψήσετε σε αντικολλητικο τηγάνι χωρίς λάδι ή ακόμα και σε τοστιέρα-ψηστιέρα Εντωμεταξύ έχετε σοτάρει τα μανιτάρια σε ελάχιστο βιταμ.Ριχνετε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και σβήνετε με το κρασι.Αφηνετε να ψηθούν μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά και κατεβάζετε από το μάτι. |
| Σκεπάζετε κάθε μπριζόλα με μια φέτα ζαμπόν ,από πάνω μοιράζετε τα μανιτάρια και καλύπτετε με το τυρί. Βάζετε το ταψακι στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί. Οι μπριζολίτσες είναι έτοιμες!!!!!! Σερβίρετε με πατατούλες τηγανιτές και τη σως γιαουρτιού την οποία φτιάχνετε ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αν θέλετε πασπαλίζετε από πάνω γλυκιά πάπρικα. | |
Είναι ένα ιδανικό πιάτο για βραδιά μπύρας ειδικά αν φτιάξετε και άλλα κρεατικά και λουκάνικα και τα σερβίρεται υπό μορφή ποικιλίας!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 25671 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |