Φρούτα εποχής αποτελούν τα σύκα και τα σταφύλια. Πώς λοιπόν να μην εμπνευστώ μια συνταγή για αυτά, αφού μ' αρέσουν τα γλυκά με φρούτα; Παρακάτω η συνταγή που εμπνεύστηκα. Είναι εύκολη και γρήγορη. Ελπίζω να σας αρέσει.
Υλικά: - 4 σύκα φρέσκα
- 1 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο
- 10 ρώγες σταφύλι (χωρίς κουκούτσια)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 φλιτζάνι φυτική μαργαρίνη
- 2 αυγά
- 1 βανιλέτα
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ κ.γλ. γαρύφαλλο
- 1 κ.γλ. κανέλλα
Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την ζάχαρη με την μαργαρίνη και ανακατεύουμε. Μόλις αναμειχθούν καλά, προσθέτουμε το μέλι. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αυγά, το γάλα και λίγο λίγο το αλεύρι. Κατόπιν ρίχνουμε την βανιλέτα, το γαρύφαλλο, την κανέλλα και τα καρύδια. Ψιλοκόβουμε τα σταφύλια και τα σύκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας ανακατεύοντας ελαφρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για μία ώρα περίπου. Καλή επιτυχία! Υ.Γ: Μπορούμε στη θέση των φρέσκων σύκων να χρησιμοποιήσουμε ξερά. Θα τα βουτήξουμε όμως σε κονιάκ για περίπου 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν πριν τα βάλουμε στο μείγμα μας. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε σύκο γλυκό στραγγίζοντας πριν το σιρόπι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 4878 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |