Αυτή την συνταγή την εμπνεύστηκα διότι δεν μου αρέσει καθόλου να πετάω φαγητό που έχει μείνει (και δεν θέλει κανένας να το φάει) Υλικά Για την ζύμη - 500 ml νερό
- 500 ml γάλα εβαπορέ
- 2 κοφτές κ.γ. αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ.γ. γλυκάνισο
- 1 1/2 - 2 κιλά αλεύρι (όσο πάρει) για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση - Ο,τι έχετε στο ψυγείο απο περισσευούμενο φαγητό
Εγώ χρησιμοποίησα φασολάκια λαδερά (με πατάτες και καρότα) τα οποία έλιωσα με το πιρούνι και απλά πρόσθεσα λίγη τριμμένη φέτα και γαλοπούλα για τοστ κομμένη σε κυβάκια και σε κάποια άλλα έβαλα λίγο γιουβέτσι που είχε μείνει και το ανακάτεψα με αυγό και τριμμένο τυρί
Εκτέλεση Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το νερό, το γάλα, το αλάτι, το γλυκάνισο και την μαγιά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη ούτε σκληρή αλλά ούτε και να κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. |
| Όταν φουσκώσει η ζύμη παίρνουμε κομμάτια σε μέγεθος ενός καρυδιού και το ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα. Βάζουμε τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε βουτυρωμένο ταψί στους 180 για 20' Βγαίνουν περίπου 60 τμχ. Περιττό να σας πω οτι όσοι δεν ήθελαν να φάνε τα φαγητά αυτά γλύφουν τα δάχτυλά τους και με ρωτάνε τι έχει μέσα (σιγά μην τους πω!!!!!!!) Καλή όρεξη | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 5811 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |