Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαρίσιες μπριζόλες γάστρας πικάντικες
Μοσχαρίσιες μπριζόλες γάστρας πικάντικες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από vago   
Δευτέρα, 21/09/09
mas_086_400
Υλικά (για 2 άτομα):
  • 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες
  • 2 πατάτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 ντομάτα
  • 2 - 3 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 λεμόνια το χυμό
  • 1 σ.γ. μπούκοβο
  • ρίγανη, θυμάρι
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

Σε μία γάστρα τοποθετούμε τις μπριζόλες και από πάνω τις πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε τα σκόρδα και συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρες ροδέλες και σκεπάζουμε με φέτες της ντομάτας. Στο μούλτι χτυπάμε το λάδι, το μέλι, το χυμό των λεμονιών, το μπούκοβο, τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερ. Περιχύνουμε το φαγητό μας και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200 C.

Καλή όρεξη!
mas_084_400_01

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 27647
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 22-09-2009 21:23
 
Μπριζολες στη γαστρα ε?Πολυ καλη ιδεα!! 
Ζηλευω πολυ αυτη την πυλινη γαστρα σου..θελω και εγω μια.. :cry !
 
margarita79
2. 23-09-2009 01:26
 
Ωραία πρόταση και εύκολη ;)
 
mariazouganeli
3. 23-09-2009 08:04
 
Μιάμ μιάμ μιάμ :upset Υπέροχο,Vago & εύκολο :) .Κι΄επειδή & γώ θα :cry για τη γάστρα σου,ένα γυάλινο πυρεξάκι το χαλάει :? Και το ψήνεις ανοικτό ή θέλει σκέπασμα;
 
joannoula
4. 23-09-2009 08:52
 
Χαχα κορίτσια μην κάνετε έτσι. Εγώ έχω μια προτίμηση στις πύλινες γάστρες και αυτή που βλέπετε είναι η μικρή μου. Εχει και το καπάκι της και το φαγητό πάντα το ψήνω καπακωμένο. Ετσι μένει ζουμερό και δεν στεγνώνει.
 
vago
5. 23-09-2009 12:03
 
Αυτή τη γάστρα την έχω πάρει κι εγώ και μπορώ να πω ότι σχεδόν όλα τα ψητά τα φτιάχνω σ’ αυτή. Φτιάχνω και γω έτσι τις μπριζόλες αλλά δεν είχα σκεφτεί ποτέ να βάλω μέλι και μπούκοβο. Θα δοκιμαστεί σίγουρα!
 
Mary
6. 23-09-2009 14:46
 
Οι funs της γάστρας να μαζευτούν εδώ παρακαλώ :grin :grin :p  
Κορίτσια να την πάρετε τη γάστρα...κάνει θαύματα!! Το φαγητό κρατά όλη την ουσία του και το κυριότερο είναι πως δεν βγαίνει σαν \"σόλα\". 
Βάγγο, κι εμένα μου άρεσε πολύ ο συνδυασμός μελιού με μπούκοβο :zzz :zzz θα δοκιμαστεί πολύ σύντομα ;)
 
Flora
7. 23-09-2009 21:57
 
Μ άρέσει ο συνδυασμός μπούκοβο με μέλι... Θα δίνει άλλη γεύση στην μοσχαρίσια μπριζόλα... Θα δοκιμαστεί σύντομα! Ευχαριστούμε, vago! :)
 
Pan
8. 25-09-2009 15:24
 
Ωραίες οι μπριζόλες σου βάγγο. και η γάστρα σου επίσης πολύ ωραία. Εγώ δε έχω πήλινη μήπως πρέπει να πάρω?
 
voula
9. 04-04-2010 20:05
 
Πολύ καλό, το δοκίμασα σήμερα!!
 
antoniom
10. 18-10-2012 15:21
 
Πρώτη φορά μαγειρεύω μοσχαρίσιες. Το έβαλα στο φούρνο και ανυπομονώ.
 
yami

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 17/05/10 )