Το κρέας και το λουκάνικο μου τα φίλεψε μια φίλη από την Κρήτη και ήταν νοστιμότατα και ειδικά το λουκάνικο πολύ αρωματικό! Και τα δυο έγιναν ένας καταπληκτικός μεζές από τον οποίο δεν έμεινε ούτε ψίχουλο.Τέτοιο λουκάνικο, πικάντικο, με κόκκους πιπεριού μπορείτε να βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Υλικά (για 4 άτομα) - 600-700 γρ. χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκιές
- 1 μεγάλο κρητικό, πικάντικο λουκάνικο σε χοντρές φέτες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1 καρότο
- 1 τομάτα χωρίς τους σπόρους
- 6-8 λιαστές τομάτες κομμένες στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 ποτηράκι τσίπουρο
- Θυμάρι
Εκτέλεση - Βάζετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο σε απλωτή κατσαρόλα να ζεσταθούν και να αναμειχθούν τα αρώματα. Προσέξτε μην το κάψετε και πικρήσει.
- Ρίχνετε το κρέας, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βγάλει τα υγρά του και να μαλακώσει. Συνεχίζετε το μαγείρεμα με κλειστό καπάκι μέχρι το κρέας να μείνει πάλι με το λάδι του. Προσθέτετε και το λουκάνικο και αφήνετε να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας 2-3 φορές.
- Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, τις λιαστές και τις πιπεριές. Αφήνετε για 1’ κουνώντας την κατσαρόλα, σβήνετε με το τσίπουρο και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Περνάτε από το μούλτι το καρότο με την τομάτα ώστε να πάρετε ένα μείγμα σαν πάστα και στο ρίχνετε στην κατσαρόλα, κουνάτε την κατσαρόνα να πάει παντού, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι. Αφήνετε στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.
- Το συνοδεύετε με λευκό ρυζάκι σε μερίδες ή για μεζέ για να ανοίξει την όρεξη, μαζί με φρέσκο ψωμάκι για υπέροχες «βουτιές».
Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 11765 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |