Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινή τηγανιά Νο.06 (πικάντικη με λιαστή τομάτα και τσίπουρο)
Χοιρινή τηγανιά Νο.06 (πικάντικη με λιαστή τομάτα και τσίπουρο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Flora   
Τρίτη, 22/09/09
_spr6019_400

Το κρέας και το λουκάνικο μου τα φίλεψε μια φίλη από την Κρήτη και ήταν νοστιμότατα και ειδικά το λουκάνικο πολύ αρωματικό! Και τα δυο έγιναν ένας καταπληκτικός μεζές από τον οποίο δεν έμεινε ούτε ψίχουλο.Τέτοιο λουκάνικο, πικάντικο, με κόκκους πιπεριού μπορείτε να βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Υλικά  (για 4 άτομα)
  • 600-700 γρ. χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκιές
  • 1 μεγάλο κρητικό, πικάντικο λουκάνικο σε χοντρές φέτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 καρότο
  • 1 τομάτα χωρίς τους σπόρους
  • 6-8 λιαστές τομάτες κομμένες στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτηράκι τσίπουρο
  • Θυμάρι
Εκτέλεση
  • Βάζετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο σε απλωτή κατσαρόλα να ζεσταθούν και να αναμειχθούν τα αρώματα. Προσέξτε μην το κάψετε και πικρήσει.
  • Ρίχνετε το κρέας, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βγάλει τα υγρά του και να μαλακώσει. Συνεχίζετε το μαγείρεμα με κλειστό καπάκι μέχρι το κρέας να μείνει πάλι με το λάδι του. Προσθέτετε και το λουκάνικο και αφήνετε να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας 2-3 φορές.
  • Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, τις λιαστές και τις πιπεριές. Αφήνετε για 1’ κουνώντας την κατσαρόλα, σβήνετε με το τσίπουρο και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Περνάτε από το μούλτι το καρότο με την τομάτα ώστε να πάρετε ένα μείγμα σαν πάστα και στο ρίχνετε στην κατσαρόλα, κουνάτε την κατσαρόνα να πάει παντού, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι. Αφήνετε στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.
  • Το συνοδεύετε με λευκό ρυζάκι σε μερίδες ή για μεζέ για να ανοίξει την όρεξη, μαζί με φρέσκο ψωμάκι για υπέροχες «βουτιές».

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 9864
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 23-09-2009 08:49
 
Πω πω τέλειος κρασομεζές!
 
vago
2. 23-09-2009 08:57
 
Τέλειο Φλο μπράβο σου !!!! 
Θα εκτελεστεί με την πρώτη ευκαιρία :zzz
 
mariazouganeli
3. 23-09-2009 11:45
 
αυτο το λουκανικο ειναι απο αυτα με το πορτοκαλι μεσα?Καταπληκτικη ιδεα αυτο το παντρεμα γευσεων!!
 
margarita79
4. 23-09-2009 12:04
 
Βρε Φλο μου... μη τραβάς τις φωτό τόσο κοντά... θα ορμήξω στην οθόνη! :upset :upset :upset
 
Mary
5. 23-09-2009 12:25
 
Mary είσαι πολύ ευγενική, η φωτογραφία είναι από ψιλό-χάλια μέχρι πολύ χάλια. (Εξαρτάται από το μόνιτορ του θεατή) 
Να καταλάβεις με πήραν από την εταιρία που εισάγει τις φωτογραφικές και μου ζητούν την μηχανή πίσω για να μην τους ντροπιάζω... 
Μου απαγόρεψαν να αναφέρω ακόμη και το μοντέλο της... 
 
Φλώρα, πρέπει οπωσδήποτε να ξαναφτιάξεις την τηγανιά ώστε να αλλάξουμε την φωτογραφία... Θα θυσιαστώ στο βωμό του Greekmasa και της τέχνης :cry :cry :cry
 
gmelachrinos
6. 23-09-2009 12:39
 
Αχ! τι τραβάτε και σεις οι φωτογράφοι... 
Άντε βρε Φλο ξανακάνε την τηγανιά και αν δεν τα καταφέρει πάλι ο Γκι φώναξε εμένα να το φωτογραφίσω και φυσικά να το τσακίσω με «δόξα και τιμή»! :grin
 
Mary
7. 23-09-2009 14:36
 
Χαχαχα όσοι πιστοί προσέλθετε....κοπιάστε κι αν δεν μείνει τηγανιά να φωτογραφήσουμε, θα ποστάρουμε νεκρά φύση :p :p εκεί θα κολλήσουμε.... 
Το θέμα είναι να τρώμε νόστιμα ;)  
 
@Μαργαρίτα: Το λουκάνικο με πορτοκάλι το γνωρίζω ως Καλαματιανό,αν το έχουν και στην Κρήτη δεν το ξέρω. Αυτό που λέω εδώ, το βρίσκεις ως "λουκάνικο Κρήτης" κι έχει μέσα σπασμένους κόκκους πιπεριού και θυμάρι αν θυμάμαι καλά. 
Και αυτό με το πορτοκάλι πάντως θα του ταιριάζει πάραυτα...ίσως και καλύτερα αν αφαιρούσες την λιαστή ;)
 
Flora
8. 23-09-2009 19:23
 
Καλέ τι ωραία τηγανιά είναι αυτή?Ποτέ δεν την εχω κάνει και με λουκάνικο! Θα δοκιμαστεί άμεσα.
 
voula
9. 24-09-2009 13:39
 
χαιρετε!! 
θα ηθελα να ρωτησω κατι γιατι η μοναδικη φορα που εφτιαξα τηγανια (που λατρευω) ηταν χαλια...σκληρη γιατι δε εβρασε το κρεας σωστα!! 
οπως διαβαζω το κρεας βραζει ουσιαστικα σε ολα αυτα τα υλικα και αν ναι ποση ωρα συνολικα και σε χαμηλη φωτια??? 
 
ευχαριστωωωω :) :)
 
jobra
10. 24-09-2009 18:45
 
Φλώρα ωραία τα ψαράκια σου αλλά τα κρεατομεζεδάκι σου δεν παίζονται :p  
Αυτό πάει για .άμεση εκτέλεση ;)  
Να σε ρωτήσω και το λουκάνικο χοιρινό έτσι;
 
Faye
11. 29-09-2009 06:02
 
Σας ευχαριστώ παιδιά :) :)  
Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση... 
 
@Faye: Ναι, το λουκάνικο είναι χοιρινό. 
 
@jobra: Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το κρέας και μόνο. Το κρέας σωτάρεται πρώτα στο λάδι καλά, να θωρακιστεί και έπειτα αφού βγάλει τα υγρά του, κλείνεις την κατσαρόλα, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. Δοκιμάζεις και συμπληρώνεις με νερό. Τα υπόλοιπα υλικά θα τα ρίξεις μόνο αφού σιγουρευτείς πως το κρέας είναι έτοιμο, αφού έχει πιει τα υγρά του και μείνει με το λάδι του ώστε να μείνουν τραγανά και να μη λιώσουν.
 
Flora
12. 30-10-2009 20:56
 
τελειο το εφτιαξα φανταστικοοοοοοοο!!!!!!
 
xristinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/10/10 )