Γρεναδίνη (σπιτικό σιρόπι ροδιού) |
|
Έχει υποβληθεί από pastaflora
|
Πέμπτη, 24/09/09 |
Υλικά - 8 μεγάλα ρόδια (για περιπου 1 λίτρο χυμό ροδιου)
- 800 γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλακι κανελας
Εκτέλεση - Στυβουμε τα ροδια και περνατε το χυμο τους απο λεπτο σουρωτηρι.
- Τον βαζουμε σε ενα κατσαρολακι με τη ζαχαρη.
- Αφηνουμε τα υλικα να βρασουν (ανακατευοντας στην αρχη) και, αν χρειαστει, ξαφριζουμε.
- Μολις λιωσει η ζαχαρη, προσθετουμε την κανελα.
- Αφου το σιροπι δεσει, το βγαζουμε απο τη φωτια και αφαιρούμε την κανελα.
- Περιμενουμε να κρυωσει και το βαζομε σε αποστειρωμενα δοχεια.
tips:Φροντίζουμε τα δοχεια να μην ειναι μεγαλυτερα απο οσο χρειαζεται (όπως και σε όλα τα ποτά), γιατι ο αερας θα αλλοιωσει το σιροπι. Αντικαθιστούμε για αλλιώτικη γεύση το σιρόπι, αντι για μελι, στους λουκουμαδες, τηγανιτες, γιαουρτι, ακομη και για να περιχυσετε κρεατικα. Και μην ξεχάσετε να φτιάξετε τα μήλα της χιονάτης τώρα που είναι η εποχή των μήλων και των ροδιών....Απολαύστε τα και τα δυό...! Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 23968 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 27/01/11 )
|