Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σπιτικά πατατάκια σε 30΄ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 25/09/09

Έρευνες έχουν δείξει ότι 9 στα 10 παιδιά καταναλώνουν στο κολατσιό τους πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ζάχαρης, αλατιού και κορεσμένων λιπαρών από τις καθημερινές τους ανάγκες. Oι δημοφιλέστερες επιλογές σνακ είναι τα πατατάκια και οι σοκολάτες.

Φτιάξτε τους, λοιπόν, σε 30 λεπτά, υγιεινά πατατάκια.

 Υλικά και Εκτέλεση

  • Κόψτε δύο μεγάλες πατάτες, αρχικά στη μέση και στη συνέχεια σε πολύ λεπτές ροδέλες.
  • Ραντίστε τις με ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι.
  • Στρώστε τα πατατάκια σε ταψί και ψήστε τα για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230° C.
  • Κατόπιν, γυρίστε τα και ψήστε τα και από την άλλη πλευρά 
Πηγή:vita
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 18920
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 25-09-2009 11:39
 
Ωρια ιδεαΓια να κοπουν πολυ λεπτες οι φετες μπορουμε να χρησιμοποιησουμε αυτο το εργαλειο που καθαριζουμε τις πατατες. 
Επειδη ειχα επιχειρησει παλιοτερα να φτιαξω,να σας πω οτι το ραντισμα με λαδι ειναι προτιμοτερο να γινει με ενα ψεκαστηρακι για να μην ποτισει λαδι η πατατα. 
Επισης το ψησιμο καλο θα ειναι να γινει στον αερα.
 
margarita79
2. 25-09-2009 11:46
 
Πολύ ωραία ιδέα  
Συγχαρητήρια (θα μπορούμε να τρώμε κι εμείς κανένα χωρίς πολλές τύψεις!!! :zzz )
 
mariazouganeli
3. 25-09-2009 15:10
 
Για να τα κάνουμε με ρίγανη ρίχνουμε την ρίγανη πριν τα ψήσουμε ή μετα? :?
 
mariazouganeli
4. 25-09-2009 18:08
 
Καλύτερα πρ'ιν για να παρουν όλο το άρωμα!!!
 
pastaflora
5. 27-09-2009 07:28
 
πάντως μην επιχειρήσετε να τα τηγανίσετε όπως τις "κανονικές" πατάτες 
γιατί 8α γίνουν όλα μια μπάλα! :grin
 
KATE
6. 27-09-2009 09:41
 
Αγαπητή μας ΚΑΤΕ εδώ δεν μίλήσαμε για τηγάνισμα αλλά για ψήσιμο, για να είναι και διαίτης και να μην μας πάρουν πολύ λάδι...!!! 
 
Όσον αφορά το ...κουβάρι -μαζα που έγιναν, είναι γιατί πέσανε στο τηγάνι όλες μαζί και έπεσε η θερμοκρασία του λαδιού από τους 180ο΄Κ. Όπως συμβαίνει και στακαλαμαράκι και γίνονται λάστιχο... κι οχι τραγανά...
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 07/12/09 )