Υλικά - 1 ποτήρι νερού με μούστο βρασμένο
- ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ΑΠ
- 2 κουταλάκια μπέϊκιν
- 1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο,
- ¾ του ποτηριού ζάχαρη διότι δεν τα θέλω πολύ γλυκά,
- 1 χούφτα σταφίδες διάφορες,
- 1 χούφτα τριμμένα καρύδια χοντρά,
- 1-2 μεγάλες κουταλιές σουσάμι
- 1 ποτήρι νερού λάδι καλαμποκέλαιο.
Προαιρετικά : Άμα τα θέλω πολύ αφράτα και όχι τραγανά μπορώ να προσθέσω και 1 φακελάκι ή 1 ουγκιά (30 γραμμάρια) αμμωνία σκόνη διαλυμένη σε λίγη πορτοκαλάδα. Παραλλαγή :Μερικοί προτιμούν τα κουλουράκια τους αντί με μπέικιν να βάλουν μαγιά την οποία διαλύουν σε λίγη χλιαρή πορτοκαλάδα. Γίνονται επίσης τραγανά αλλά πιο ινώδη.
Εκτέλεση Τα ζυμώνω όλα μαζί και πλάθω και ψήνω σε μέτριο φούρνο στους 185ο Κ. μέχρι να γίνουν χρυσορόδινα Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 10745 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |