Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σταφιδόψωμο Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 25/09/09

Υλικά
  • Μαγιά μπύρας  σαν ένα μεγάλο καρύδι
  • 1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό η μούστο!
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½  κουταλάκι του γλυκού σόδα.
  • 1 ποτήρια ζάχαρη,
  • κανέλλα και  γαρύφαλλο τριμμένα,
  • 1 χούφτα σταφίδα ξανθή
  • ½  χούφτας σταφίδα μαύρη,
  •  5- 6 δαμάσκηνα κομμένα ψιλά,
  •  αλεύρι  πού φουσκώνει  ΑΠ όσο πάρει περίπου δηλαδή 1 με ¼  του κιλού και
  •  μισό ποτήρι χλιαρό νερό,
  • λίγο σουσάμι.

Εκτέλεση

Διαλύω την μαγιά στο  νερό και   προσθέτω το λάδι και την ζάχαρη , την  πορτοκαλάδα,  το μπέικιν την σόδα ,  τα κανελλογαρύφαλλα  το αλεύρι  λίγο- λίγο και αρχίζω να  ζυμώνω. Εν τω μεταξύ, ρίχνω μέσα και τις σταφίδες  λίγες-λίγες και φτιάχνω μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Την αφήνω σε ζεστό μέρος , σκεπασμένη, να διπλασιασθεί, να ανέβει , και την πλάθω σε μικρά  φραντζολάκια  λεπτά γιατί θα φουσκώσουν κι  άλλο!!! Τα αφήνω μέσα σε λαδωμένο ταψί στρωμένο με λαδόκολα, και τα βάζω για 1 περίπου ώρα  στον φούρνο πού έχω θερμάνει στους 50ο Κελσίου προηγουμένως,  σκεπασμένα , για να διπλασιάσουν τον όγκο τους  να ανέβουν δηλαδή. Μόλις   ιδώ ότι έγινε αυτό,   τα λαδώνω  και  τους ρίχνω λίγο  σουσάμι ,  και  ψήνω στους 185ο  Κελσίου , μέχρι να ροδίσουν, και να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό στο τεστ  που  θα κάνω.

Διατηρούνται αρκετά καλά μέσα στα τάπερ η σε αλουμινένιο κουτί.



Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7972
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 28-09-2009 21:15
 
Πολύ όμορφο και μοσχομυριστό και θα δοκιμαστεί άμεσα :)
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 20/03/10 )