Μου έφεραν αυτά τα ολοστρόγγυλα, σαν μικρές κολοκύθες, κολοκυθάκια και αποφάσισα να τα μαγειρέψω έτσι... Υλικά: - 4 στρογγυλά κολοκύθια
- 1/4 κ. κιμά μοσχαρίσιο
- μισή κονσέρβα μανιτάρια
- 2-3 φέτες μπέικον
- 2 κ.σ. τυρί τριμμένο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 2 κρεμμύδια
- 1 κουτί ντοματάκια
- 1 κούπα πουρέ πατάτας ή μπεσαμέλ
Εκτέλεση: Πλένουμε και κόβουμε το επάνω μέρος των κολοκυθιών. Τα αδειάζουμε προσεκτικά και περνάμε τη μισή τους σάρκα από το μούλτι. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το μπέικον. Προσθέτουμε το μέσα των κολοκυθιών που έχουμε λιώσει και τέλος τα μανιτάρια. Αφου σωταριστούν καλά προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και μισό ποτηράκι νερό. Οταν εξατμιστούν καλά τα υγρά ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκύθια και σκεπάζουμε με τον πουρέ πατάτας ή την μπεσαμέλ (εγώ τα έκανα με πουρέ). Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε μία απλή σάλτσα ντομάτας με τα ντοματάκια, το κρεμμύδι, λάδι, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε να ψηθούν σκεπασμένα σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνουν απ' εξω (τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να βεβαιωθούμε). Τα ξεσκεπάζουμε να πάρουν ρόδινο χρώμα και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά. Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 14430 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |