Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κολοκυθάκια στρογγυλά γεμιστά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από vago   
Σάββατο, 26/09/09
mas_067_400

Μου έφεραν αυτά τα ολοστρόγγυλα, σαν μικρές κολοκύθες, κολοκυθάκια και αποφάσισα να τα μαγειρέψω έτσι...

 Υλικά:
  • 4 στρογγυλά κολοκύθια
  • 1/4 κ. κιμά μοσχαρίσιο
  • μισή κονσέρβα μανιτάρια
  • 2-3 φέτες μπέικον
  • 2 κ.σ. τυρί τριμμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κουτί ντοματάκια 
  • 1 κούπα πουρέ πατάτας ή μπεσαμέλ
Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε το επάνω μέρος των κολοκυθιών. Τα αδειάζουμε προσεκτικά και περνάμε τη μισή τους σάρκα από το μούλτι. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το μπέικον. Προσθέτουμε το μέσα των κολοκυθιών που έχουμε λιώσει και τέλος τα μανιτάρια. Αφου σωταριστούν καλά προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και μισό ποτηράκι νερό. Οταν εξατμιστούν καλά τα υγρά ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκύθια και σκεπάζουμε με τον πουρέ πατάτας ή την μπεσαμέλ (εγώ τα έκανα με πουρέ). Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε μία απλή σάλτσα ντομάτας με τα ντοματάκια, το κρεμμύδι, λάδι, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε να ψηθούν σκεπασμένα σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνουν απ' εξω (τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να βεβαιωθούμε). Τα ξεσκεπάζουμε να πάρουν ρόδινο χρώμα και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12057
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 28-09-2009 11:04
 
Αυτά τα κολοκυθάκια τα βλέπω συνήθως το καλοκαίρι στη Σκόπελο από μποστάνια! Εδώ στην Αθήνα δεν τα έχω βρει ποτέ. Η γέμιση που προτείνεις πάντως είναι τέλεια!
 
Mary
2. 28-09-2009 11:08
 
λοιπον εγω τα βλεπω συνεχως σε ενα μαναβικο διπλα στο σπιτι μου και μια φορα ειχα παρει αλλα μου ειχαν φανει ανοστα.. 
Σιγουρα ομως με τετοια γεμιση μονο ανοστα δε θα ειναι! 
Πολυ ωραια!
 
margarita79
3. 28-09-2009 11:17
 
Μπράβο Βάγγο. Πολύ ωραία φαίνονται  
Ακόμα και τέτοια κολοκυθάκια να μη βρούμε εγώ θα το φτιάξω και με τα πράσινα τα κανονικά 8)
 
mariazouganeli
4. 28-09-2009 11:28
 
Εγώ φέτος τα είδα πρώτη φορά :eek Ευχαριστούμε Βάγγο :zzz
 
atalanth
5. 28-09-2009 11:29
 
Αυτά τα κολοκυθάκια χρησιμοποιώ στα κλασσικά γεμιστά φούρνου που κάνω σαν συμπλήρωμα στα υπολοιπα λαχανικά λόγω του ότι με βολεύει το σχήμα τους. Η εκδοχή αυτή μου δίνει την δυνατότητα ενός διαφορετικού πιάτου !!
 
ata
6. 28-09-2009 19:47
 
καθολου ασχημη ιδεα :roll , εγω συνηθως τα κολοκυθακια τα κανω αυγολεμονο
 
sofianaf
7. 28-09-2009 20:35
 
Ωραία εκδοχή Βάγγο. Παιδιά αυτά τα κολοκύθια εγώ τα βρίσκω στη λαική και παίρνω, είναι γλυκά και πολύ ωραία.Βέβαια τα έφτιαχνα κανονικά γεμιστά ή τηγανητά σε ροδέλες. 
Θα τα δοκιμάσω κι έτσι τώρα ;) 
Επίσης Βάγγο μου για να σου ψήνονται πιό εύκολα τα κολοκύθια γενικά μπορείς να τα τρυπήσεις σε μερικές μεριές μ ένα πιρούνι ή ένα καλαμάκι. Εγώ το κάνω πάντα.  
 
Επίσης παιδιά αν βρείτε μελιτζάνες άσπρες πάρτε να τις δοκιμάσετε.Θα σας αρέσουν πολύ.
 
Faye
8. 29-09-2009 05:39
 
Μμμμ, ωραία γέμιση Βάγγο :zzz :zzz  
Κι εγώ, αυτού του τύπου τα κολοκύθια, τα γεμίζω όπως στα κλασσικά γεμιστά που κάνουμε όλοι....θα τα δοκιμάσω κι έτσι ;)
 
Flora
9. 14-10-2009 08:58
 
teleia!!!!! ta eftiaksa me mpesamel. ta stroggila kolokythakia ta Brisko sth xalkida sthn aBanton se ena manaBiko
 
giotaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/06/10 )