Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κώκ το γιγάντιο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 26/09/09
Ευρετήριο άρθρου
Κώκ το γιγάντιο
Σελίδα 2
phpmoqtrbam_400_01

Το κώκ είναι πολύ αγαπημένο γλυκάκι των παιδικών μας χρόνων.O άνδρας μου τρελαίνεται! Έτσι λοιπόν έφτιαξα ένα γιγαντοκωκ για να το ευχαριστηθούμε.Είχα διαφωνία με τον καλό μου για τον αν το κωκ έχει ή όχι σιροπι.Εγω σας δίνω τη συνταγή και εσείς αν θέλετε το σιροπιάζετε!!

Yλικά

Για τη βάση

  • 1 ½ κούπα αλεύρι
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • ½ κούπα βούτυρο
  • ¼ κούπα γάλα
  • 1 κ.σ μπέικιν
  • 1-2 βανίλιες

Για τη γέμιση

  • 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής γιώτης
 

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 300 γρ. κουβερτούρα (κατά προτίμηση 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια)
  • 320 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι(το σιρόπι είναι προαιρετικό)

  • ¾ κούπα ζάχαρη
  • ¾ κούπα νερό
  • 2 κ.σ χυμός λεμονιού
  • 1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για τη βάση στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 4 λεπτά να αφρατεψουν.Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 στρογγυλά ταψάκια 22 εκ. καλυμμένα με βουτυρωμένη λαδόκολλα.Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Μόλις κρυώσουν καλά αν θέλουμε τα σιροπιάζουμε βράζοντας τα υλικά για το σιρόπι για 5-6 λεπτά.Δεν ειναι απαραιτητο να το βαλετε ολο το σιροπι καλο ειναι να βαλετε τοσο ωστε οι βασεις ισα να βραχουν.

phpd5btijam_400

Αφήνουμε να τραβήξει και χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής συμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε και την επικάλυψη. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι το σημείο βρασμού(την σβήνουμε λίγο πριν να πάρει βράση)  και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε με μια πλαστική κουτάλα σιγά-σιγά. Αφήνουμε την κρέμα να σταθεροποιηθεί και ετοιμαζόμαστε να μοντάρουμε το κωκ μας.

phpkjjegtam_400

Βάζουμε το ένα κομμάτι της βάσης σε μια πιατέλα και απλώναμε από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Βάζουμε το άλλο κομμάτι πάνω σε μια σχάρα αφού έχουμε στρώσει από κάτω μια λαδόκολλα και περιχύνουμε στο κέντρο τη κρέμα σοκολάτας να πάει παντού.

phpbae6usam_400

Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί και καπακώνουμε το γλυκό μας!Το γιγαντοκώκ μας είναι έτοιμο!!!!

Tip:Αν βάλετε σιρόπι μειώστε κατα μισή κουπα τη ζάχαρη στις βάσεις.

Τη σοκολατα που εχει τρεξει πανω στη λαδόκολα μπορειτε να την ανακατεψετε με ξηρους καρπους και να φτιαξετε σοκολατακια.

 

Καλή επιτυχία!

php25f12vam_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (39) | Εμφανίσεις: 27105
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (27)
16. 30-09-2009 13:51
 
Ένα γιγανταίο μπράβο!!!! 
Τ Ε Λ Ε Ι Ο!!!
 
lovestars
17. 30-09-2009 21:33
 
Μαργαρίτα στη λαδόκλλα ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τσέρκια και να το ψήσουμε μέσα σ αυτά. Η άλλη λύση μου φαίνεται πιό εύκολη και κερδίζουμε και τα σφηνάκια :grin
 
Faye
18. 04-03-2013 23:49
 
H κόρη μου το έφτιαξε σήμερα και το τσακίσαμε :p ήταν υπέροχο :)  
 
 
tsigkos59
19. 05-03-2013 20:59
 
Εύκολο φαίνεται έτσι όπως τα γράφεις,Μαργαρίτα.Θα το προσπαθήσω κι εγώ να δω τι θα καταφέρω.Αλήθεια,αντί για κρέμα ζαχαροπλαστικής,μπορώ να βάλω σαντιγύ? Ή να την αναμείξω με την κρέμα!Κε Νίκο,το σιρόπιασε τελικά η κόρη σου? Πολύ ή λίγο? Συγχαρητήρια Μαργαρίτα για την ικανότητά σου να δημιουργείς τόσο τέλειες συνταγές.Και το μιλφέιγ σου όποτε το φτιάχνω γίνεται ανάρπαστο!!!!!Είσαι ΕΓΓΥΗΣΗ!!
 
Eva1973
20. 05-03-2013 21:01
 
Α!το αλεύρι εννοείς για όλες τις χρήσεις ή μπορώ να βάλω και ολίκής?
 
Eva1973
21. 06-03-2013 23:50
 
Nαι Εύα, το σιρόπιασε λίγο :)  
και να βάλεις κρέμα που είναι πιο νόστιμη :p
 
tsigkos59
22. 07-03-2013 12:29
 
Οκ,σ΄ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! :)
 
Eva1973
23. 07-03-2013 15:12
 
Καρταρχην Ευα σε ευχαριστω πολυ πολυ για καλα σου λογια!Ναι μπορεις να την αναμιξεις με σαντιγι για πιο αφρατο αποτελεσμα αλλα στο κωκ ειναι πιο σφικτη η κρεμα συνηθως.Οπως σου αρεσει καντο.Το ρισοπιασμα ειναι θεμα γουστου επισης.
 
margarita79
24. 07-03-2013 15:13
 
Κ.Νικο μπραβο στην κορουλα σας!!!!Και ευχαριστω για τη φωτο!
 
margarita79
25. 25-06-2013 21:45
 
kalispera.8a.h8ela.na.rwthsw.an.h.krema.zaxaroplastikis.einai.h.klaiki.krema.giwtis?kai.oxi.h.garnir.e? 
k.posa.fakelakia?
 
limita
26. 25-06-2013 22:35
 
Θα χρειαστεις ενα φακελακι απο κρεμα ζαχαροπλαστικης γιωτης.Γραφει επανω η συσκευασια ''κρεμα ζαχαροπλαστικης'' θα το βρεις πολυ ευκολα σε οποιοδηποτε σ/μ .Δεν εννοω ουτε την κρεμα αραβοσιτου ,ουτε garni.
 
margarita79
27. 26-06-2013 12:44
 
euxaristw.polu.nai.nai.katalava.!k.tn.ftiaxnw.opws.leei.apo.pisw.h.suskeuasia.etsi?
 
limita

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/08/13 )