Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κις Λορέν Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από Mary   
Δευτέρα, 28/09/09
Ευρετήριο άρθρου
Κις Λορέν Νο.01
Σελίδα 2
p9280031_400
Υλικά

για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 125 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. νερό παγωμένο
  • αλάτι-πιπέρι

για τη γέμιση:

  • 250 γρ. μπέικον
  • 250 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλυτζ. γάλα
  • 4 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Αρχίζετε να τρίβετε το αλεύρι με το βούτυρο μαζί για να γίνουν σαν τραχανάς. Προσθέτετε το αυγό και 1 κ.σ. νερό παγωμένο και αρχίζετε να ζυμώνετε. Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη κουταλιά νερό αν είναι σκληρή η ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
p9280024_400

Βουτυρώνετε μια τάρτα και απλώνετε τη ζύμη για να την καλύψει και στα πλάγια. Τρυπάτε εδώ κι εκεί με ένα πηρούνι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 βαθμούς, με αέρα, στη μέση του φούρνου για 20 λεπτά.

p9280026_400

Για τη γέμιση
Ψιλοκόβετε το μπέικον και το τηγανίζετε χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να χρυσίσει. Στραγγίζετε το περιτό λίπος. Τρίβετε το τυρί. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι και πιπέρι.Στρώνετε το μπέικον στη μισοψημένη τάρτα. Καλύπτετε με το τυρί και τέλος ρίχνετε το μείγμα των αυγών.

Ψήνετε την τάρτα για 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς με αέρα.

p9280028_400

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (77) | Εμφανίσεις: 43208
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (25)
1. 29-09-2009 08:18
 
Καλα μαιρη μεσα στο μυαλο μου εισαι. 
Ελεγα να φτιαξω ενα αυτες τις μερες ,ειχα και μια συνταγη που δε με ειχε ικανοποιησει στο παρελθον γιατι ειχε πολυ υγρα η γεμιση. 
Το δικο σου ειναι οτι πρεπει!!
 
margarita79
2. 29-09-2009 08:32
 
Δεν έχω φτιάξει ποτέ γιατί μου φαινόταν μάλλον δύσκολο. Αυτή η ζύμη είναι εύκολη με συγκεκριμένες αναλογίες και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε και διάφορες παραλαγές στη γέμιση. Λαχταριστή και η φωτό μου άνοιξε την όρεξη!
 
vago
3. 29-09-2009 08:34
 
Γιάμι!!! Τέλεια η κις...εύγε! 
Πέτα βρε Μαιρούλα κανένα κομματάκι κατά δω μεριά :eek :eek
 
Flora
4. 29-09-2009 08:57
 
Αχ βρε κορίτσια  
Δεν γεννάω που δεν γεννάω μου βάζετε κι εσείς όλες αυτές τις απίστευτες λιχουδιές και τυρανιέμαι :upset  
Τι ώραια κις είναι αυτή Μαίρη μου?  
Θα μετακομίσω να έρθω κοντά σας να το ξέρετε 8)
 
mariazouganeli
5. 29-09-2009 09:43
 
Μάρτζι: Τα μεγάλα πνεύματα πάντα συναντόνται! 
Βάγγο: Αντιθέτως Βάγγο είναι πανεύκολο ζυμάρι με μετρημένα υλικά που δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχει. Εγώ το κάνω σε όλες τις τάρτες, αλμυρές και γλυκές. ;)  
Φλο: Πέρνω τη σφεντόνα και ανεβαίνω ταράτσα... :grin  
Μαριώ: Αν είναι βρε Μαριώ να βγει το «ζιζάνιο» που «κατσικώθηκε»... την φτιάχνω απόψε και στη στέλνω με τον ίδιο τρόπο που θα στείλω και στη Φλο. :grin
 
Mary
6. 29-09-2009 11:21
 
Καλά ε, τελικά όλες την περιμέναμε αυτή την συνταγή, εγώ έβλεπα τις επαναλήψεις απο το σίριαλ "ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ" και έβλεπα το κις λορέν που υποθετικά πάντα έφτιαχνε η Λουιζίδου... και μου είχε κάτσει αυτή η συνταγή και ήθελα να την φτιάξω...οπότε μου έκατσε κουτί, ευχαριστώ για την ωραία συνταγή σου.
 
marylou
7. 29-09-2009 12:33
 
ωωωωωω τρελλαίνομαι για κις λωραίν. Χαίρομαι που θα τη δοκιμάσω σύντομα από τα χεράκια σου ! 8)
 
sgr
8. 29-09-2009 22:39
 
Μαίρη έχω ανοίξει στόμα και περιμένω  
(Δεν φαντάζομαι να πήρες μόνο ένα κομμάτι? :x ) (κι εγώ στην ταράτσα είμαι ρίξε άφοβα θα τα πιάσω!!!!)
 
mariazouganeli
9. 29-09-2009 23:59
 
Κις αγαπημένη :zzz Επίσης να προσθέσω Μαίρη, ότι είναι τοσό σημαντικό να είναι το βούτυρο και το νερό παγωμένα για να πετύχει η τάρτα, που οι περισσότεροι σεφ βάζουν και το αλεύρι στο ψυγείο ;)
 
ekaterini
10. 30-09-2009 21:49
 
Mary κι εγώ θα τη φτιάξω άμεσα και θα σου πω εντυπώσεις. 
Να σε ρωτήσω κάτι: στο ψήσιμο δε χρειάζεται κάποιο βάρος όπως οι τάρτες; 
Και κάτι άλλο γοιατί δεν έχω φάει ποτέ όσο ππερΐεργι κι αν σας φαίνεται. 
Τη διαφορά έχει η κις από την τάρτα;
 
Faye
11. 01-10-2009 08:02
 
Εγώ δεν βάζω βάρος Faye μου. Αν κάνει κάποιο φουσκωματάκι μόλις ρίξεις το μείγμα της κρέμας θα «κάτσει». Η μπορεί να το πιέσεις λίγο με το πηρούνι και μετά να ρίξεις τα υλικά σου. Δεν παθαίνει απολύτως τίποτα. Άλλωστε η συγκεκριμένη ζύμη δεν φουσκώνει τόσο, όσο η σφολιάτα. 
Τώρα όσον αφορά τις διαφορές μεταξύ Κις και Τάρτας δεν είμαι και γω απόλυτα σίγουρη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι κις (Quiche) είναι μια ανοιχτή πίτα γεμισμένη με ένα μίγμα αυγών, κρέμας και άλλων αλμυρών τροφίμων ενώ Τάρτα είναι η γλυκειά πίτα που γεμίζεται με κρέμα και φρούτα. Στις ζύμες τους όμως δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά. Και φυσικά υπάρχει και η φλαν (flan) που είναι όπως η κις αλλά επίσης δεν ξέρω τη διαφορά της. Ίσως ένας σεφ εδώ να μπορούσε να μας εξηγήσει.
 
Mary
12. 01-10-2009 10:42
 
Τι λέμε τώρα!! Το απόλυτο!! :eek
 
susudi
13. 01-10-2009 23:09
 
Πολύ ωραία η συνταγή σου Μαίρη! θέλω να σε ρωτήσω αν βάλω 2 αυγά θα γίνει καλή ή τα θέλει όλα?
 
voula
14. 01-10-2009 23:11
 
Α και κάτι ακόμα σ΄αυτή τη ζύμη για να κάνεις κάτι γλυκό προσθέτεις και ζάχαρη ή την κάνεις έτσι?
 
voula
15. 02-10-2009 05:22
 
Ναι Βούλα θα γίνει καλή αν βάλεις 2 αυγά, απλά αύξησε λίγο την κρέμα γάλακτος. Όσο για τη ζύμη εγώ κάνω την ίδια ακριβώς και για τη γλυκειά τάρτα, μόνο το πιπέρι αφαιρώ.
 
Mary


Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 20/07/15 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός