Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Οι δημοσιεύσεις μου
Τσιπούρες στο αλουμινόχαρτο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Flora   
Παρασκευή, 02/10/09
tsipoura_2_400
Υλικά (για 2 ψάρια)
  • 2 μεσαίες τσιπούρες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ούζο
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φετάκια
  • 4 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 6 κλωναράκια μάραθο
  • ½ φινόκιο κομμένο σε λωρίδες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
  • tsipouraΚαθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ψάρια. Στεγνώνουμε και χαράσουμε το σώμα τους  με 3-4 μαχαιριές και από τις δύο πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.  Μέσα στις χαρακιές βάζουμε τον μάραθο.
  • Απλώνουμε διπλό αλουμινόχαρτο και κάνουμε ένα στρωματάκι για το ψάρι από φοινόκιο, δενδρολιβανο και φέτες λεμονιού. Βάζουμε πάνω το ψάρι και το σκεπάζουμε με την ίδια διαδικασία. Ραντίζουμε με το ούζο και το λάδι.
  • Διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο καλά, σε πακέτο, ώστε να μην φεύγει ατμός και ρίχνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40’.

tsipoura

Το άρωμα που θα αναδυθεί μόλις ανοίξετε το πακέτο, δεν συναγωνίζεται με τίποτα!!!

Σερβίρετε με χόρτα σαλάτα, φρέσκο ζεστό ψωμί  και παγωμένο κρασάκι ή ουζάκι.

 

 

 

Καλή όρεξη!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 13423
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 02-10-2009 09:12
 
Ωραία συνταγή Φλωρίτσα μου αλλά να ρωτήσω δεν κολλάει το αλουμινόχαρτο στο ψάρι?
 
vago
2. 02-10-2009 09:19
 
Σ' ευχαριστώ Βαγγούλι! 
Όχι,δεν κολλάει...το ψαράκι το λαδώνεις και ψήνεται στον ατμό ουσιαστικά, οπότε το πάνω μέρος του αλουμινόχαρτου "φουσκώνει" και δεν κάθεται πάνω στο ψάρι. 
Ίσως να κολλήσει λίγο το κάτω, αν το παραψήσεις και χάσει τα υγρά του, αλλά και πάλι δε σε νοιάζει, γιατί θα αποκολληθεί μόνο η πέτσα του ;) ;)
 
Flora
3. 02-10-2009 09:27
 
Καλα το ψαρι δεν το σχολιαζω ...καταλαβαινεις :grin  
Το food styling ομως ειναι ασυναγωνιστο!!!!!
 
margarita79
4. 02-10-2009 20:31
 
Πολύ ωραία ιδέα Φλώρα! Δεν ήξερα πως βάζουμε μάραθο. Μπορούμε και άνηθο να υποθέσω?
 
voula
5. 02-10-2009 22:08
 
Φλώρα άψογο το ψαράκι και θα δοκιμαστεί από τους υπόλοιπους της οικογένειας όμως ;)  
 
Να σου πω ότι κάνω κι εγώ κάτι παρόμοιο αλλά χρησιμοποιώ αντί αλουμινόχαρτο λαδόκολλα. Βγαίνει όπως το δικό σου σε εμφάνιση και δεν κολλάει ποτέ. 
 
Α εκδοχή: μπόλικο άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι, λάδι, λεμόνι φέτες, σπασμένα πιπέρια. 
 
Β εκδοχή: μπόλικο δυόσμο, φρέσκο κρεμμυδάκι, λάδι, αλατοπίπερο. 
 
Τυλίγω σε διπλή λαδωμένη λαδόκολλα και ψήνω 1 ώρα περίπου.
 
Faye
6. 02-10-2009 22:48
 
Τέλειο το ψαράκι έτσι Φλο.  
Βούλα ή άνιθο θα βάλεις ή μάραθο γιατί μοιάζουν πολύ οι γεύσεις, αλλά ο μάραθος έχει πιο έντονο άρωμα και μοιάζει με ούζο. Νομίζω ότι θα πέρσει πολύ.
 
sgr
7. 03-10-2009 16:30
 
Τί άλλο να κάνω βρε Μαργαρίτα να σε κάνω να συμπαθήσεις τα ψάρια :upset :sigh ...όχι δεν παραδίνομαι...θα συνεχίσω ακάθεκτη :grin :grin :grin Το food styling (αλά Παρλιάρος!!!) είναι του Γκι με φόντο τη γαμήλια σύνθεση των κουμπάρων!! 
 
@Βούλα: Μπορείς να βάλεις ότι θέλεις...αρκεί να μην τα πολυμπερδέψεις και δεν καταλαβαίνεις γεύση :roll  
@Faye: Ευχαριστούμε για τις εναλλακτικές 
;)  
@sgr: :zzz :zzz ;)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/06/10 )