Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τηγανίτες πατάτας Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Faye   
Δευτέρα, 05/10/09

Αυτή είναι η συνταγή για τηγανίτες πατάτες που έδωσα στο Μαράκι μας και τις απογείωσε!

Ουσιαστικά είναι πατατούλες τηγανητές σε διαφορετική μορφή όμως και παίρνουν και πολλές παραλλαγές.

Υλικά 
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ 
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.
  • Τις τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη και βάζουμε το μείγμα σε λεκανίτσα.
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά , προσθέτουμε 2 - 3 κουταλιές κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε ένα σαγανάκι (το δικό μου είναι 16 εκατοστά) βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
  • Παίρνουμε 4 - 5 κουταλιές από το μείγμα, το ρίχνουμε στο σαγανάκι και πατάμε με πηρούνι να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
  • Αφήνουμε να ψηθεί και να ροδοκοκκινήσει και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί κι αυτή.
  • Βγάζουμε τις τηγανίτες, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις διατηρούμε ζεστές μέχρι το σερβίρισμα.
  • Τοποθετούμε μία σε κάθε πιάτο και από πάνω φέτες από το ψητό μας με τη σαλτσούλα του, ή τις κόβουμε σε τρίγωνα όπως την pizza και τις τοποθετούμε δίπλα στο ψητό μας.

Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στο βασικό μείγμα διάφορα μυρωδικά, κρεμμύδι, πιπεριά, ζαμπόν, μπέικον, ψητό κρέας ή κοτόπουλο ή ακόμη και κάποιο λαχανικό όλα όμως πολύ - πολύ ψιλοκομμένα.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 13001
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 05-10-2009 16:18
 
Την ξέρεις βέβαια την αποψή μου μιας και τις δοκίμασα  
Είναι φανταστικές :upset
 
mariazouganeli
2. 05-10-2009 17:46
 
Λοιπον κατι τετοιο κανω και εγω αλλα στην ουσια εινα μια μεγαλη φωλια πατατας(με τις πατατουλες τριμενες ακριβως οπως εσυ)που καλυπτει ολο το τηγανακι(μικρο)και μολις η φωλια σχεδον ψηθεικαι απο τις δυο πλευρες και ροδοκοκκινησει μπορεις να ριξειςς μεσα αυγο να ψηθει σ με μπεικον ή οτι αλλη γεμιση θελεις. 
Πολυ ωραια συνταγη Φαιη θα την κανω και ετσι!
 
margarita79
3. 05-10-2009 18:26
 
Μαργαρίτα τώρα που το είπες θυμήθηκα ότι είχα φάει σ ένα εστιατόριο φωλιές πατάτας. Όπως το λες μόνο που ήταν βαθουλές και μέσα τις είχαν γεμίσει με διάδορα αλλά το εξωτερικό σ΄χημα ήταν σαν καλαθάκι αλλά δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει, σαν μπολάκι γεμισμένο ήταν :? Εσύ πωε το κάνεις για να γίνει φωλιά; Πιέζεις στο κέντρο και ανεβαίνει το πλαινό; 
 
Μαράκι χαίρομαι που σου άρεσαν :)
 
Faye
4. 05-10-2009 19:28
 
Ακριβως ετσι το κανω,χρησιμοποιω μικρο τηγανακι και η τριμμενη πατατα πιανει μεχρι τα πλαινα.Ριχνω το μειγμα οταν καιει καλα το λαδι και αμεσως με ενα κουταλι παταω στη μεση και ανεβαινει προς τα πλαγια. 
Πολλες φορες οπως ειπα ριχνω μεσα αυγο να τηγανιστει ή ομελετα ή τυρια με μπεικον. 
Ενταξει φωλια το λεω εγω.. δεν ειναι πολυ ψηλο σαν καλαθακι αλλα αρκετο ωστε να βαλεις μεσα οτι θελεις
 
margarita79
5. 05-10-2009 19:45
 
Κορίτσια για να φτιάξετε αυτό το καλαθάκι πατάτας υπάρχει ένα ειδικό εργαλείο που το βρίσκεις σε μαγαζιά με είδη κουζινικών. 
Όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συρμάτινο σουρωτήρι αναλόγου μεγέθους, που θα στρώσετε μέσα τις τριμένες πατάτες και μετά θα τοποθετήσετε απο πάνω ένα δεύτερο μικρότερο σουρωτήρι ώστε να κρατηθούν στη θέση τους οι πατάτες. 
Βυθίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι και τηγανίζετε μέχρι να χρυσίσουν. 
Βέβαια με το ειδικό εργαλείο γίνονται πολύ πιο εύκολα ;) Ελπίζω να βοήθησα :zzz
 
YANNA
6. 05-10-2009 19:51
 
Α μπραβο Yanna ευχαριστουμε!! 
Βεβαια εγω δε μπορω να πω οτι αντιμετωπιζα θεμα γιατι ετσι τριμμενη που ηταν η πατατουλα μαζι με το κορν φλαουρ αμεσως επαιρνε σχημα στο καυτο λαδι.  
Θα το ψαξω παντως διοτι αυτη η φωλια ειναι πολυ ωραια λυση και για τραπεζι και πολυ εμφανισιμη!
 
margarita79
7. 05-10-2009 19:58
 
Ναι βέβαια Μαργαριτούλα, απλώς αυτή η φωλιά γίνεται αρκετά βαθειά σαν ένα μπώλ και έτσι μπορείς να την γεμίσεις και να στολίσεις ένα μπουφέ. Εγώ συνήθως βάζω μικρά λουκανικάκια κοκτέηλ που έχω ψήσει τυλιγμένα με μπέϊκον.
 
YANNA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/02/10 )