Αυτή είναι η συνταγή για τηγανίτες πατάτες που έδωσα στο Μαράκι μας και τις απογείωσε! Ουσιαστικά είναι πατατούλες τηγανητές σε διαφορετική μορφή όμως και παίρνουν και πολλές παραλλαγές. Υλικά - 1 1/2 κιλό πατάτες
- 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση - Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.
- Τις τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη και βάζουμε το μείγμα σε λεκανίτσα.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά , προσθέτουμε 2 - 3 κουταλιές κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε ένα σαγανάκι (το δικό μου είναι 16 εκατοστά) βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
- Παίρνουμε 4 - 5 κουταλιές από το μείγμα, το ρίχνουμε στο σαγανάκι και πατάμε με πηρούνι να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
- Αφήνουμε να ψηθεί και να ροδοκοκκινήσει και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί κι αυτή.
- Βγάζουμε τις τηγανίτες, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις διατηρούμε ζεστές μέχρι το σερβίρισμα.
- Τοποθετούμε μία σε κάθε πιάτο και από πάνω φέτες από το ψητό μας με τη σαλτσούλα του, ή τις κόβουμε σε τρίγωνα όπως την pizza και τις τοποθετούμε δίπλα στο ψητό μας.
Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στο βασικό μείγμα διάφορα μυρωδικά, κρεμμύδι, πιπεριά, ζαμπόν, μπέικον, ψητό κρέας ή κοτόπουλο ή ακόμη και κάποιο λαχανικό όλα όμως πολύ - πολύ ψιλοκομμένα. Καλή επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 13001 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |