Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Λουκάνικο με πράσο, πορτοκάλι και μήλο
Λουκάνικο με πράσο, πορτοκάλι και μήλο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Faye   
Δευτέρα, 05/10/09

Ένα μεζεδάκι εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο για το κρασάκι μας!

Υλικά
  • 1/2 κιλό λουκάνικο χοιρινό (απλό ή με πράσο ή με πορτοκάλι)
  • 3 ξυνόμηλα
  • 1 ζουμερό πορτοκάλι
  • 1 πράσοψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
  • 1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με σκέπασμα το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το πράσο και τις πιπεριές να σωταριστούν και να μαλακώσουν, προσθέτουμε το λουκάνικο σε ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί 5 λεπτά περίπου.
  • Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το πορτοκάλι κομμένο σε μέγεθος μουκιάς και αήνουμε να βράσει άλλα 5 λεπτά.
  • Το μεζεδάκι μας είναι έτοιμο.
Tips:Αν κατά τη διάρκεια του βρασμού δείτε ότι το φαγάκι σας χρειάζεται υγρά προσθέστε το χυμό ενός πορτοκαλιού.
Βάλτε τα λουκάνικα για λίγο στην κατάψυξη. Μόλις παγώσουν εξωτερικά μπορείτε πολύ εύκολα να αφαιρέσετε την εξωτερική φλούδα αλλά και να τα κόψετε πιό εύκολα.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 8930
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 06-10-2009 07:42
 
Πω πω πολυ του γουστου μου με τις πιπεριτσες! 
Μπραβο Φαιη!
 
margarita79
2. 13-10-2009 09:51
 
Φαίη μου τι ωραία συνταγούλα είναι αυτή !!!! 
Το πορτοκάλι ειδικά με δελεάζει πολύ :zzz
 
mariazouganeli

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 13/04/10 )