Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γαλατόπιτα Νο.05 (με φύλλο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 05/10/09
pa050075_400
Υλικά (για ένα μέτριο πυρέξ)
  • 1 λιτρο γαλα φρεσκο 
  • 8 και 1/2 κ.σ σιμιγδαλι ψιλό
  • 5 κουταλιες σουπας ζαχαρη(μπορειτε να βαλετε και περισσοτερη αν θελετε)
  • 2 κουταλιες σουπας βιταμ
  • 3 αυγα
  • 1 πρέζα αλατι
  • 2 βανιλιες
  • 3-4 φυλλα κρουστας κατω κ αλλα τοσα πανω ή μονο κατω
Εκτέλεση

Βαζουμε το γαλα μαζι με την ζαχαρη και το αλατι σε μια κατσαρολα. Οταν αρχισει το γαλα να καιει και λιγο πριν βρασει ριχνουμε μεσα το σιμιγδαλι. pa050041_400Ανακατευουμε με συρμα μεχρι να γινει κρεμα. Αποσυρουμε απο την φωτια και ριχνουμε ανακατευοντας συνεχως το βουτυρο. Οταν κρυωσει λιγο (5 λεπτα) ριχνουμε μεσα τα αυγα τα οποια εχουμε χτυπησει καλα και ανακατευουμε με γρηγορες κινησεις . Αν θελουμε γαλατοπιτα χωρις φυλλο σε αυτο το σημειο λαδωνουμε το πυρεξ κ ριχνουμε το μειγμα. Πανω ραντιζουμε με ελαχιστο λαδακι. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο την πρωτη θεση για περιπου μισή ωρα. Για γαλατοπιτα με φύλλο βουτυρωνουμε το πυρεξ και στρωνουμε κατω 3-4 φυλλα κρουστας καλα βουτυρωμενα μεταξυ τους. Πανω απο τα φυλλα ριχνουμε το μειγμα. Ψηνουμε μεχρι να ροδισει η πιτα στους 180 βαθμους για περιπου 45 λεπτα. Αφου την βγαλουμε απο τον φουρνο και κρυωσει αν θελουμε πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη και κανελα! 

Καλή επιτυχία!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 15550
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 06-10-2009 07:05
 
Πω πω φαίνεται τέλεια :) :zzz
 
Christia
2. 06-10-2009 08:09
 
Βρε Μάρτζι μες το μυαλό μου ήσουνα. Σκεφτόμουν το πρωί ότι έχω πολύ γάλα στο ψυγείο και να γυρίσω το βράδυ να κάνω μια γαλατόπιτα. Απίστευτο μου φαίνεται! Λες και είδαμε το ίδιο όνειρο χθες! :grin
 
Mary
3. 06-10-2009 08:38
 
τα μεγαλα πνευματα.. 
Λοιπον εχω επιχειρησει αρκετες συνταγες αλλα αυτη με το φυλλο εγινε σαν μπουγατσα!και ειδα οτι τρωγεται ανετα μη σας πω και καλυτερα την επομενη μερα! 
Εγω την εκανα μονο με φυλλο κατω και απο πανω ξεσκεπαστη αλλα θα την κανω και με φυλλο πανω κατω συντομα. 
Ξεχασα να γραψω..αν την κανετε με φυλλο και απο πανω θα πρεπει λιγο να τη χαραξετε.
 
margarita79
4. 07-10-2009 12:29
 
μμμ..φαίνεται απλή και όχι πολύ παχυντική...θα τη δοκιμάσω!!!
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/02/11 )