Υλικά (για ένα μέτριο πυρέξ) - 1 λιτρο γαλα φρεσκο
- 8 και 1/2 κ.σ σιμιγδαλι ψιλό
- 5 κουταλιες σουπας ζαχαρη(μπορειτε να βαλετε και περισσοτερη αν θελετε)
- 2 κουταλιες σουπας βιταμ
- 3 αυγα
- 1 πρέζα αλατι
- 2 βανιλιες
- 3-4 φυλλα κρουστας κατω κ αλλα τοσα πανω ή μονο κατω
Εκτέλεση
Βαζουμε το γαλα μαζι με την ζαχαρη και το αλατι σε μια κατσαρολα. Οταν αρχισει το γαλα να καιει και λιγο πριν βρασει ριχνουμε μεσα το σιμιγδαλι. Ανακατευουμε με συρμα μεχρι να γινει κρεμα. Αποσυρουμε απο την φωτια και ριχνουμε ανακατευοντας συνεχως το βουτυρο. Οταν κρυωσει λιγο (5 λεπτα) ριχνουμε μεσα τα αυγα τα οποια εχουμε χτυπησει καλα και ανακατευουμε με γρηγορες κινησεις . Αν θελουμε γαλατοπιτα χωρις φυλλο σε αυτο το σημειο λαδωνουμε το πυρεξ κ ριχνουμε το μειγμα. Πανω ραντιζουμε με ελαχιστο λαδακι. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο την πρωτη θεση για περιπου μισή ωρα. Για γαλατοπιτα με φύλλο βουτυρωνουμε το πυρεξ και στρωνουμε κατω 3-4 φυλλα κρουστας καλα βουτυρωμενα μεταξυ τους. Πανω απο τα φυλλα ριχνουμε το μειγμα. Ψηνουμε μεχρι να ροδισει η πιτα στους 180 βαθμους για περιπου 45 λεπτα. Αφου την βγαλουμε απο τον φουρνο και κρυωσει αν θελουμε πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη και κανελα! Καλή επιτυχία!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 18649 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |