Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μπριός γεμιστά με κρέμα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Mary   
Τετάρτη, 07/10/09
b01_400
 Υλικά

Για τα μπριος

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γρ. μαγιά διαλυμένη σε μισό ποτήρι ζεστό νερό
  • 3/4 φλ. γάλα ζεστό
  • 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα

Για την κρέμα

  • 500 ml γάλα
  • 1/2 φλυτζ. αλεύρι
  • 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 βανίλιες

Για τη διακόσμηση

  • βύσινα, κεράσια, δαμάσκηνα, βερίκοκα
  • μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση

Για τα μπριος:Ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί στον κάδο του μίξερ και τα δουλεύετε για 10 λεπτά μέχρι να πάρετε μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει για 1.30 ώρα περίπου.

Για την κρέμα:Ζεσταίνετε το γάλα. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι και τις βανίλιες και τα ανακατεύετε όλα πολύ καλά. Αρχίζετε να προσθέτετε το γάλα λίγο λίγο. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει τελείως.

b02_400Αλείφετε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια εργασίας. Κόβετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια τα οποία ανοίγετε με τα δάχτυλα τα οποία έχετε βουτυρωμένα με ελάχιστο βούτυρο.
Βάζετε την κρέμα σε μορφή κορδονιού επάνω στο ζυμαράκι.
b03_400Κλείνετε το ζυμαράκι σε ρολό και το γυρίζετε να ενωθούν οι δύο άκρες
b04_400Για να κάνετε τα φιογκάκια, βάζετε μια λεπτότερη γραμμή κρέμας στην άκρη της ζύμης. Τυλίγετε σε ρολάκι που το τραβάτε λίγο για να μακρύνει.
b05_400 Το ενώνετε και γίνετε ένα λεπτότερο κουλουράκι.
b06_400Το γυρίζετε σε φιογκάκι και το τοποθετείτε στο ταψί χωρίς να το πατήσετε στη μέση.
b07_400_01Βάζετε τα μπριοσάκια σε λαδόκολα και τα αφήνετε να φουσκώσουν. Τα αλείφετε με το χτυπημένο αυγό. Βάζετε μια σταλίτσα κρέμα στις τρύπες και τοποθετείτε ένα κομμάτι βύσινο.
b08_400

Με το ψαλίδι κόβετε λίγο τη ζύμη γύρω από το μπριος.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα στο μέσο του φούρνου για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγουν και ενώ είναι ακόμα ζεστά τα αλείφετε με τη μαρμελάδα.

 

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 9928
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (14)
1. 08-10-2009 08:33
 
Τέλεια φαίνονται τα μπριός σου Μαίρη και οι φωτογραφίες πολύ κατατοπιστικές.Θα δοκιμαστούν πολύ σύντομα γιατί μου άνοιξε ήδη η όρεξη :zzz
 
xrysa
2. 08-10-2009 09:12
 
Πω πω βρε Μαίρη τέλεια φαίνονται τα μπρίος σου θα επιχειρήσω να τα φτιάξω και ελπίζω πως θα μου πετύχουν. Ευχαριστώ πολύ.
 
marylou
3. 08-10-2009 10:53
 
Πω πω τέλεια. Οι φωτογραφίες super. Συγχαρητήρια
 
Christia
4. 08-10-2009 11:32
 
καλα υπερπαραγωγη!τι να λεμε τωρα...μπραβο!
 
margarita79
5. 08-10-2009 12:32
 
Εξαιρετικά! Μπραβο!
 
vago
6. 08-10-2009 13:29
 
εχω ηδη φτιαξει την κρεμα να κρυωσει κι εχω ηδη βαλει το ζυμαρι να φουσκωνει  
ομωσ να ρωτησω :θα μπορουσαμε να αντικαταστησουμε το αλευρι με σιμιγδαλι;  
παντως φαινονται πεντανοστιμα :zzz
 
caramela
7. 08-10-2009 21:36
 
Λαχταριστά Μαίρη, μπράβο σου :)
 
Faye
8. 09-10-2009 05:21
 
Πω, πω, τι μου κάνετε πρωί πρωί με τα γλυκά!!! Τέλεια τα μπριοσάκια Μαίρη :eek :eek , θα δοκιμαστούν άμεσα.
 
Flora
9. 09-10-2009 05:40
 
Caramela όχι δεν μπορείς να αντικαταστήσεις το αλεύρι με σιμιγδάλι. Στη ζαχαροπλαστική τα μόνα που παίρνουν αντικατάσταση είναι τα αρώματα και οι ξηροί καρποί. Όλα τα άλλα μπαίνουν όπως ακριβώς δίνονται στα υλικά. 
 
Κορίτσια χαίρομαι που σας αρέσουν. Πάντως για την ιστορία σας λέω ότι τα μπριοσάκια μου εξαφανίστηκαν μέσα σε 12 ώρες. Μέχρι να γυρίσω από τη δουλειά δεν βρήκα τίποτα στο πιάτο.
 
Mary
10. 09-10-2009 06:02
 
καλα εγιναν αναρπαστα!!φαγωθηκαν αμεσως! 
εφτιαξα και με γεμιση μερεντα εξισου καλα. 
παμε για δευτερο γυρο σημερα! 
πωωωω τι μας εκανες :grin
 
caramela
11. 10-10-2009 09:45
 
Καλά Μαίρη είναι φοβερά. Θέλω να μου πεις πόση ώρα περίπου θέλουν για να τα κάνω και αν τρέχει η κρέμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Οι φωτογραφίες σου όπως πάντα κατατοπιστικότατες!
 
voula
12. 10-10-2009 13:37
 
Βούλα θέλουν τουλάχιστον ένα 2ώρο για να τα φτιάξεις. Όσο για την κρέμα σου λέω ανεπιφύλακτα ότι δεν τρέχει. Δεν ξέρω τι μαγικό γίνεται με αυτή την κρέμα αλλά δεν ρευστοποιείται με τη θερμοκρασία. 
Βέβαια θέλω και γω να ρωτήσω την caramela πως τα κατάφερε με τη μερέντα. Αυτή λογικά θα πρέπει να λιώνει. Εκτός και αν έβαλε τη μερέντα μέσα στην κρέμα. 
Για πες μας caramelitsa... :)
 
Mary
13. 21-01-2010 09:21
 
πω πωωω τωρα ειδα την ερωτηση σου! :sigh  
την μερεντα την βαζω οπως ειναι, στην ζυμη επανω.την αλοιφω στο κεντρο,σχετικα μπολικουτσικη και συνηθως δεν μου βγαινει σχεδον ποτε.το ιδιο κανω και στα κρουασσαν. 
με την μαρμελαδα ομως εχω θεμα..χυνεται ολη.εκει, αν ξερετε καποιο κολπακι.. :?
 
caramela
14. 08-02-2010 10:11
 
λοιπον εκανα την εξης παραλλαγη εφτιαξα κρεμα σε μεγαλυτερη ποσοτητα ,ανοιξα και φυλλαρακια και την εκανα πιτα.ειναι εξισου νοστιμη και φτουραει .πριν δεν προφταινα να φουρνιζω.καποια φιλη μου ειπε οτι αυτο ειναι η γαλατοπιτα.εδω την γαλατοπιτα την εχετε με σιμιγδαλι και αυγα(εγω ετσι κανω την μπουγατσα παντως) :)
 
caramela

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 02/04/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός