Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαλακτομπούρεκο Νο.07 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από voula   
Τετάρτη, 07/10/09
gal6_400

Ένα γρήγορο, νόστιμο  και εύκολο γλυκό ιδιαίτερα ωφέλιμο για τα παιδιά

Υλικά :
  • 1 ½ λίτρο γάλα
  • 1 1/3 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • Βούτυρο για το άλλειμα των φύλλων
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
Σιρόπι
  • 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 βανίλια
  • Φλούδα λεμονιού
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
gal1_400
gal2_400
gal3_400
gal4_400
Εκτέλεση :
  • Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα μας σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας εκτός τη βανίλια και το βούτυρο που τα βάζουμε στο τέλος (τ΄ αυγά να είναι καλά χτυπημένα ) και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει η κρέμα μας. Η κρέμα μας δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτή γιατί κρυώνοντας πήζει και άλλο και το γαλακτομπούρεκο μας δεν θα βγει άφρατο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.
  • Όταν πήξει ρίχνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Παίρνουμε ένα πυρέξ, το βουτυρώνουμε και στρώνουμε τα μισά φύλλα μας βουτυρωνωντάς τα ένα ένα.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωνωντάς τα και αυτά ενδιάμεσα.
  • Βουτυρώνουμε καλά από πάνω και χαράζουμε (όχι μέχρι κάτω), ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς εως ότου ροδίσει πάνω και κάτω καλά.
  • Λίγο πριν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι μας και βράζουμε για λίγο (όχι πηχτό σιρόπι )και περιχύνουμε το καυτό γλυκό μας. Πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά.

Σημειώσεις

  • Ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά με κουτάλι κα όχι όλο μαζί
  • Χτυπάμε τ΄αυγά μας καλά για να μην μυρίζει το γλυκό μας τη γνωστή αυγουλίλα που εγώ δεν αντέχω καθόλου
  • Το σιρόπι μπορεί να είναι αρκετό, μην το φοβηθείτε θα το πιεί
  • Μην σκεπάσετε το γλυκό γιατί το φύλλο θα μαλακώσει
gal5_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 16614
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 08-10-2009 07:17
 
Πολυ λαχταριστο και ευκολο,,αχ τι μου κανεις με ξασηκωσες τωρα...
 
margarita79
2. 08-10-2009 10:59
 
Πω πω φαίνεται πολύ λαχταριστό. Αχ τι μας κάνεις και είμαι και σε δίαιτα και δεν μπορώ να τα βλέπω . Έχω μια παρόμοια συνταγή χωρίς σιμιγδάλι και βάζω ξύσμα πορτοκαλιού στην κρέμα και βγαίνει πολύ ωραία. Θα την βάλω στο site να την δοκιμάσετε να μου πείτε γνώμες.
 
Christia
3. 08-10-2009 11:17
 
Αν το δει η μαμά μου θα με τσακίσει. Όλα τα γλυκά με κρέμα είναι τα αγαπημένα της, αλλά, για το γαλακτομπούρεκο... πεθαίνει! Και μεις έτσι το κάνουμε, βάζουμε τα αυγά από την αρχή στο γάλα και καλά χτυπημένα. Έτσι γλυτώνουμε την αυγουλίλα.
 
Mary
4. 08-10-2009 11:29
 
παιδιά, ήταν super .. πρώτη μου φορά που δε το περίμενα να κρυώσει :zzz :zzz
 
ArXoS
5. 08-10-2009 21:51
 
Βούλα καταπληκτικό μου φαίνεται και εύκολο στα μέτρα μου 8)  
Θα το φτιάξω το Σάββατο και θα σου πω εντυπώσεις, όχι ότι αμφιβάλλω ότι είναι τέλειο δηλαδή. 
Να σε ρωτήσω μόνο τα αυγά τα χτυπάς όλα μαζί; Και η κούπα που μετράς το σιμιγδάλι πόσα ml χωράει;
 
Faye
6. 09-10-2009 05:18
 
Μπράβο Βούλα! Γεια στα χέρια σου :zzz  
Κι εγώ έτσι το κάνω το γλυκό. Το σιρόπι δε, με τη φλούδα λεμονιού και τη βανίλια, είναι έξτρα αρωματικό και του πάει πολύ :grin :grin
 
Flora
7. 10-10-2009 09:40
 
Ναι Φαίη τ΄αυγά τα χτυπάω μαζί και η κούπα είναι το φλιτζάνι του τσαγιού αν θες να μετρήσω και να σου πω
 
voula
8. 10-10-2009 22:57
 
Οκ Βούλα μου α ευχαριστώ δε χρειάζεται να μετρήσεις απλά επειδή είπες κούπα σκέφτηκα μήπως εννοούσες κούπα του νες-καφέ, 
Με κάλυψες με το φλυτζάνι τσαγιού ;)
 
Faye
9. 17-10-2009 15:21
 
Βούλα μου το γλυκάκι σου καταπληκτικό, το καλύτερο απ όσα έχω δοκιμάσει. Το έχω φτιάξει ήδη δυό φορές και το τρώμε πριν κρυώσει καλά καλά. Μπράβο σου :)
 
Faye
10. 18-10-2009 10:49
 
Χαίρομαι που σου άρεσε Φαίη μου. Και εγώ το κάνω συχνά
 
voula
11. 06-12-2009 09:45
 
Το γαλακτομπούρεκο ψήνεται αυτή τη στιγμή και μας έχει σπάσει τη μύτη :eek :zzz  
Η μόνη προσθήκη που έκανα ήταν του λοβού βανίλιας που έβρασα μαζί με το γάλα, αντί της σκόνης και προβλέπεται γαργαλιστική μυρωδιά και γεύση :grin :grin  
Εύγε Βούλα!
 
Flora
12. 02-03-2011 09:36
 
Απλά υπέροχο, συγχαρητήρια για τη συνταγή! Για την ιστορία να σημειώσω ότι χρησιμοποίησα λοβό βανίλιας όπως η Flora, έβαλα τα σποράκια στην κρέμα και τον φλοιό στο σιρόπι, ενώ χρησιμοποίησα φύλλα Βηρυτού αντί για φύλλο κρούστας. 
Να συμπληρώσω ότι το βούτυρο που χρειάστηκα για τα φύλλα ήταν περίπου 200γρ, δεν το περίμενα αλλά ευτυχώς είχα καβάντζα. Καλό είναι να το ξέρουν όσοι πρόκειται να το φτιάξουν για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων. 
Επίσης: 
-Το σιρόπι το έβρασα 7 λεπτά ακριβώς (7 λεπτά από την ώρα που άρχισε να κοχλάζει). 
-Την κρέμα την κατέβασα από τη φωτιά λίγη ώρα αφότου είχε αρχίσει να "κοχλάζει", αυτό μου έδωσε τελικά την επιθυμητή (για μένα) πυκνότητα στην κρέμα.
 
elie
13. 02-03-2011 18:58
 
elie χαίρομαι που σου άρεσε. Ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις. Είναι πολύ σημαντικό να συμπληρώνουμε σε μια συνταγή ό,τι νομίζουμε πως θα διευκολύνει και κάποιον άλλο που θέλει να την φτιάξει.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 21/02/10 )