Υλικά :
- 1 κιλό χοιρινό για βραστό, κομμένο σε μερίδες.
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 μεγάλη σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη (όπως ακριβώς οι πατάτες για βραστό)
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 2 χυμός δύο λεμονιών
- 1 αυγό
- αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: - Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε λίγο το κρέας.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι κι ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
- Σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το μισό χυμό λεμονιού.
- Βράζουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να γίνει μαλακό (συνήθως το αφήνω δύο ώρες σε σιγανή φωτιά. σε χύτρα ταχύτητος δεν θέλει πάνω από μιάμιση ώρα).
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα κομμάτια της σελινόριζας περίπου 15 λεπτά (να μη βράσει εντελώς).
- Αφού βρασει το κρέας, προσθέτω τη σελινόριζα και αφήνω μέχρι να βράσει και να δέσει με τη σάλτσα.
- Κατεβάζω την κατσαρόλα και χτυπώ το αυγολέμονο. προσθέτω και κουνάω την κατσαρόλα να πάει παντού. αφήνω να δέσει κάπου 5 λεπτά.
Σημείωση: πρόκειται για χειμωνιάτικο, κυρίως, πιάτο, και σηκώνει πολλή παπάρα. Καλή όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6954 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |