Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινό με σελινόριζα Νο.01
Χοιρινό με σελινόριζα Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από YAMI   
Πέμπτη, 08/10/09
Υλικά :
  • 1 κιλό χοιρινό για βραστό, κομμένο σε μερίδες.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 μεγάλη σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη (όπως ακριβώς οι πατάτες για βραστό)
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. λευκό κρασί 
  • 2 χυμός δύο λεμονιών
  • 1 αυγό 
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε λίγο το κρέας.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι κι ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
  • Σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το μισό χυμό λεμονιού. 
  • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να γίνει μαλακό (συνήθως το αφήνω δύο ώρες σε σιγανή φωτιά. σε χύτρα ταχύτητος δεν θέλει πάνω από μιάμιση ώρα). 
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα κομμάτια της σελινόριζας περίπου 15 λεπτά (να μη βράσει εντελώς).
  • Αφού βρασει το κρέας, προσθέτω τη σελινόριζα και αφήνω μέχρι να βράσει και να δέσει με τη σάλτσα. 
  • Κατεβάζω την κατσαρόλα και χτυπώ το αυγολέμονο. προσθέτω και κουνάω την κατσαρόλα να πάει παντού. αφήνω να δέσει κάπου 5 λεπτά.

Σημείωση: πρόκειται για χειμωνιάτικο, κυρίως, πιάτο, και σηκώνει πολλή παπάρα.

Καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5366
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 09-10-2009 07:01
 
Πολύ ωραία η συνταγούλα σου να είχα ένα πιατάκι τώρα ... :upset  
Βράζεις τη σελινόριζα ξεχωριστά για να είναι πιο ελεφριά φαντάζομαι..
 
marylou
2. 09-10-2009 08:44
 
α, αυτο δεν τό'ξερα. Αλλά το κάνω για να μην γίνει νιανιά και για καλύτερο υπολογισμό του χρόνου.
 
yami
3. 09-10-2009 11:13
 
Πολυ ωραιο φαγητο! Και το κανουμε συχνα τα Χριστουγεννα!
 
margarita79
4. 09-10-2009 20:58
 
Κι εμείς Χριστούγεννα το κάνουμε με τη διαφορά ότο βάζουμε φρέσκο κρεμυδάκι και προσθέτουμε τη σεληνόριζα αφού το κρέας έχει σχεδόν βράσει, τα τελευταία 20 - 30 λεπτά. ;)
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 16/12/15 )