Υλικά
- 2 κουπες αλευρι γ.ο.χ.
- 1 κουταλακι μπεικιν παουντερ
- 1&1/2 κουταλακι κανελλα
- 1/2 κουταλακι γαρυφαλλο
- 1/2 κουπα βουτυρο μαλακο
- 1/4 κουπας ζαχαρη
- 1/4 κουπας μελι
- 1/4 κουταλακι σοδα διαλυμενη σε 1 κουταλια κονιακ
- 2 κουταλιες γιαουρτι
Εκτέλεση - Σ'ενα μπωλ βαζουμε το αλευρι, το μπεικιν και τα μυρωδικα. Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με τη ζαχαρη ν' αφρατεψει.
- Ριχνουμε το μελι και ανακατευουμε μ' ενα κουταλι. Ριχνουμε και τα στερεα υλικα λιγα-λιγα εναλλαξ με το γιαουρτι και το κονιακ με την σοδα.
- Ζυμωνουμε ελαφρα. Εδω θελει υπομονη γιατι το ζυμαρακι ισως να κολαει και να χρειαστει κι αλλο αλευρακι. Προσοχη ομως γιατι "μπουκωνει"ευκολα η ζυμη. Ισως να βοηθουσε αν ριχνατε λιγο αλευρακι στο τραπεζι και τα δουλευατε εκει πανω.
- Πλαθουμε κορδονακια και τους δινουμε οτι σχημα θελουμε. Εγω προτιμω τις κοτσιδουλες.
- Αν θελουμε πασπαλιζουμε με σουσαμι.
Ψηνουμε στους 180 για 15', εξαρταται το φουρνο. Προσοχη μην τα παραψησετε γιατι το μελι καραμελωνει και γινονται σκληρα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 20359 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |