Η συνταγή είναι του Σ. Παρλιάρου και είναι καταπληκτική!!! Υλικά - 150 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
- 180 γρ. Βούτυρο
- 150 γρ. Ζάχαρη κοινή
- 3 Aυγά
- 90 γρ. Αλεύρι
- 180 γρ. Καρύδια ψίχα
Εκτέλεση Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί μαζί με το βούτυρο (40ο C). Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι ν’ ασπρίσουν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύούμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα τετράγωνο ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 160-170ο C για 25 λεπτά ακριβώς. Το κέικ αυτό όταν το βγάλουμε από το φούρνο, φαίνεται σαν να μην έχει ψηθεί, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αφήνουμε να κρυώσει γι αρκετή ώρα και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
| | Σημειώσεις: - Μην παραλειψετε τα καρυδια ουτε να τα μειωσετε γιατι τοτε δε θα γινει.
- Το ταψι που χρησιμοποιησα εγω ειναι 20x27 παραλληλογραμο.
- Εγω βουτυρωσα λιγο τη λαδοκολλα και την πασπαλισα με κρυσταλλικη ζαχαρη και το γλυκο βγηκε πολυ ευκολα!
- Σερβιρουμε ή με κρεμα γαλακτος ή με αχνη ζάχαρη ή οπως ειναι ζεστό με παγωτό!!!
Καλή επιτυχία
| |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 15279 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |